Lino-web-2015-2016U 6. kolu 2. HRL sjever za žene Podravka Lino svladala je Putomaču s 34:30 (16:12). Golovima Tene Petike i Korine Karlovčan Podravka Lino je u samom početku susreta stekla prednost koju je održala do kraja. Gošće su nastupile bez ponajbolje igračice Tamare Štefanec koja je izostala zbog ozljede.

TRENERI SURADNICI // Piše Snježana Petika

Utakmicu 6. kola 2. HRL sjever odigranu na domaćem terenu u napadačkom dijelu odigrali smo vrlo dobro, međutim obrana nam je na ponekim igračkim mjestima bila konstantno porozna. Bilo je na utakmici svega, lijepih poteza, kombinacija, asistencija, lijepih golova, odličnih vratarskih obrana, ukratko u napadačkom dijelu uglavnom nismo imali problema, unatoč tome što se gostujući trener opredijelio da veći dio utakmice igra flaster na Teni Petiki.

No, u obrani poneke igračice nisu bile spremne i koncentrirane na obrambene zadatake. Sve moraju shvatiti da je igranje obrane u velikom dijelu stvar voljnog momenta, i ako ti ne ide baš u napadu tim više u obrani moraš više ”gristi” i boriti se. Na sreću, imali smo na vratima ponovno raspoloženu Ivu Šafar, koja je spašavala veliki dio propusta obrane i nije dozvolila gostujućim igračicama da nam ozbiljnije zaprijete.

 

Rezultat smo kontrolirali od prve do zadnje minute, pa sam kod devet golova razlike za nas dala priliku da zaigraju i drugim igračicama, što one nisu znale iskoristiti, pa smo, umjesto da podignemo razliku, dozvolili protivnicama da ublaže poraz na podnošljivih četiri gola razlike.

 

Utakmicu su odlično odigrale Korina Karlovčan i Tena Petika uz Ivonu Mrđen, koja bez obzira što nije zabijala golove asistirala je za veliki broj golova Korini i odlično je surađivala s Leonardom Šenvald na crti. Nina Alvir i Tea Hmelina su korektno odigrale nešto skromniju minutažu, a sve ostale koje su igrale mogu i moraju bolje.

UTAKMICA 6. KOLA 2. HRL SJEVER

PODRAVKA LINO – PITOMAČA 34:30 (16:12)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja 70. Suci: Antonio Jurić i Deni Marčinković (Bjelovar).

PODRAVKA LINO: Kosnica, Šafar, Borac; Karlovčan 10, Popović, Franjkić 1, L. Šenvald 3, Petričević 1, Franušić, Hmelina 4(1), T. Petika 11(6), Alvir 1, Papac 1, Pavlović 2, Mikulčić, Mrđen. TRENERICA: Snježana Petika.

PITOMAČA: Rajnović, Greguraš; Šimić-Kaša, Le. Pavlović, Novosel 1, Kožarić 10(2), Ćurić 1, Petković 3, Magić, Mioč 10(1), Ravlić, Veličan, Šandor 5(1), Fel. TRENER: Darko Grdić.

SEDMERCI: Podravka Lino 7(7), Pitomača 6(4).

ISKLJUČENJA: Podravka Lino 2 minute (Alvir), Pitomača 6 minuta (Šandor, Kožarić, Veličan).

IGRAČICA UTAKMICE: Korina Karlovčan (Podravka Lino).