Kadetkinje kao prvoplasirane odlaze na Završnicu u Poreč

Ovaj vikend bio je za igračice Podravke LINO bodovno izuzetno bogat. Nakon subotnje pobjede nad ekipom Virovitice u 2.HRL sjever, u nedjelju je bodovni saldo povećan za 4 nova boda na tablici 1.HRL –U16.

Podravkašice su u Bjelovaru u derbiju posljednjeg kola lige pobijedile do sada neporaženu ekipu Zrinskog i ekipu ŽRK Bjelovar. S ovim pobjedama osvojen je naslov prvaka regije Sjever.

Podravkašice će zasluženo kao prvoplasirana ekipa na Završnicu Prvenstva Hrvatske u Poreč.

Utakmica sa Zrinskim bila je neizvjesna do samog kraja, ali naše djevojke, iako umorne od utakmice u subotu, uspješno su je privele kraju. Rezultat je tim vrijedniji što smo igrali bez već prije povrijeđene Ive Stručić, a Tara  Đelekovčan osjetila je bol prilikom zagrijavanja pa nismo riskirali no ostatak ekipe je to uspješno nadoknadio – rekla je trenerica Đurđica Zečević.

Gabrijela Domović proglašena najkorisnijom igračicom

Sve do jedne zaslužuju pohvalu za dobru odrađen posao, a valja istaknuti sve bolju igru najmlađih igračica Gregurić, Adžage ,Hajdinjak, Napan i Jakupanec – dodala je Zečević o igri svoje ekipe.

Ana Javorić također proglašena najkorisnijom igračicom

Do odlaska na Završnicu PH za ovo godište ostaje brušenje forme ekipe i odigravanje još nekoliko utakmica iz 2.HRL i 1.HRL-U14 uz želju za što bržim oporavkom Tare i Ive.

Najkorisnija je igračica protiv Zrinskog bila Ana Javorić, a protiv Bjelovara Gabrijela Domović.

Podravka Lino –U16 : Jakupanec 2,Domović 10, Cvelber 4, Miklić 5, Zvonar 1, Smiljanec 8, Javorić 8, Rumek 1, Marijanović (G), Horvat (G),Đelekovčan,Gregurić 10, Hajdinjak 3,Napan 2, Adžaga 6.

1.HRL U16-sjever; 7.kolo,Bjelovar 19.3.2023

Podravka –Zrinski  23:22 (13:10)

Podravka-Bjelovar  37:22 (18:11)