Radost pobjede // Foto Robert ŠoštarićKako je uzbudljiva utakmica bila između Podravke Vegete i Lokomotive Zagreb odigrana pred 1000 gledatelja! Na kraju je od 56. minute Podravka Vegeta držala 16:15, što je bio i konačni rezultat (poluvrijeme 10:9). To znači da se Podravka Vegeta na tablici odvojila na dva boda prednosti i ne smije izgubiti ni jednu utakmicu do kraja prvenstva. Bude li tako, bit će zasluženo.

Počelo je tvrdo, izjednačeno, Podravka Vegeta igrala je raznovrsnije, ali su neki udarci upućeni izravno u naručje Tee Pijević. Do 9. minute ”gol sim, gol tam”, stanje 4:4, a onda je Podravka povela s dva razlike, Lokomotiva do 17. minute izjednačila je na 6:6, pa je povela Lokomotiva (7:8 i 7:9), da bi poluvrijeme završilo vodstvom Koprivničanki 10:9. Pet golova Ihnjeve, tri Vidak i po jedaan Krsnik (zaigrala od 11. minute) i Toth.

I u drugom poluvremenu bilo je izjednačeno, s tim što je Podravka cijelu utakmicu igrala sjajnu obranu, u koju su se Zagrepčanke zalijetale kao mušice. Često nisu imale rješenja, ali su držale neizvjesnost iznenadnim udarcima, ili obranama Tee Pijević.

Podravki je nedostajala igra na krila i na pivota, vanjske su preuzele na sebe sav teret utakmice. No, sve skupa spasila je i pridonijela tijesnoj pobjedi Ivana Kapitanović na vratima: U drugom poluvrermenu branila je zicere i obranila sedmerac.

U subotu u 18 sati Podravka Vegeta gostuje kod Zameta, gdje će morati ”potvrditi” dva boda osvojena u utakmici s Lokomotivom.

NAPOMENA: Zbog gašenja svjetla za novinare nakon utakmice, fotografije i ostale vijesti s utakmice i oko nje objavit ćemo kasnije.

UTAKMICA 18. KOLA 1. HRL ZA ŽENE

PODRAVKA VEGETA – LOKOMOTIVA ZAGREB 16:15 (10:9)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 1000. Suci: Matija Gubica (Višnjevac) i Boris Milošević (Osijek). Nadzornik HRS-a: Zdravko Golub (Čakovec).

PODRAVKA VEGETA: Jukić (-+0), Kapitanović (9+1), Ećimović; Turk, Dežić, Karlovčan, Krsnik 1, Toth 1, Džono, Mrđen, Vidak 7(3), Pavlović, Horvat, Ihnjeva 7(2), Debelić 1. TRENERICA: Snježana Petika.

LOKOMOTIVA ZAGREB: Čurić, Pijević: Boras, P. Posavec 1, Kajfeš 2, Šenvald, S. Posavec 3, Kapetanović, Zagorščak 1 L. Kalaus 5(1), D. Kalaus 2, Japundža, Čivljak, Plahinek, Glavan 1, Prkačin. TRENER: Nenad Šoštarić.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 7(5), Lokomotiva Zagreb 6(4).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 10 minuta (Debelić 2+2+2, diskv. u 51′ Toth 2+2), Lokomotiva Zagreb 12 minuta (Glavan i Šenvald 2+2, L. Kalaus, Plahinek)

IGRAČICA UTAKMICE: Ivana Kapitanović (Podravka Vegeta).