Klub, ali i igračica Ema Guskić dobili su najljepši božićni poklon. Ema je obavila završni pregled te je doc.dr.sc. Mladen Miškulin prim.dr. med. dozvolio potpuno uključivanje Eme u rad s ekipom. Podsjetimo, Ema je u travnju ove godine u utakmici 1.HRL s Lokomotivom ozlijedila desno koljeno. 

Utakmica 1.HRL s Lokomotivom//foto: Ivan Brkić/arhiva

Po nastanku ozljede odmah je upućena na dijagnostiku u Specijalnu bolnicu Sveta Katarina u Zagrebu. Nalaz magnetne rezonance pokazao je višestruka oštećenja u koljenom zglobu, rupturu prednjeg križnog ligamenta, istegnuće medijalnog kolateralnog ligamenta, djelomičnu rupturu lateralnog kolateralnog ligamenta te rupturu oba meniska uz veliki hematom i izljev u koljenu. Nakon postavljene dijagnoze dogovoren je operativni zahvat rekonstrukcije prednjeg križnog ligamenta i šivanja meniska u Specijalnoj bolnici za neurokirurgiju i ortopediju Aksis u Zagrebu kod doc.dr.sc. Mladen Miškulin prim.dr.med. Zahvat je obavljen 08.05.2023.godine nakon čega je krenula s postoperativnim rehabilitacijskim procesom kojeg su provodili klupski fizioterapeuti Asja Cestar i Bojan Savić. Poslije početne rehabilitacije upućena je u Daruvarske toplice gdje je provela 2 tjedna, nakon čega se ponovno vraća na nastavak rehabilitacije u klubu uz redovne preglede u Zagrebu kod doc.dr.sc. Mladen Miškulin prim.dr.med. Oporavak je tekao očekivanim tempom uz stalnu uključenost klupskog kondicijskog trenera Nikole Goluba koji je znatno pridonio kvaliteti i brzini oporavka, a Ema se postepeno uključivala u trenažni proces.

Suradnjom klupskih fizioterapeuta i kondicijskog trenera s Emom je nedavno provedeno testiranje za povratak u igru nakon ozljede donjih ekstremiteta. Testiranje je uključivalo nekoliko testova za agilnost, stabilnost te ravnotežu, a dobri su rezultati ovih testiranja uoči završnog pregleda podigli samopouzdanje Emi i potvrdili dobar rad za vrijeme trajanja oporavka. 

Završni pregled obavljen je dana 19.12.2023 godine te je operater doc.dr.sc. Mladen Miškulin prim.dr.med. dozvolio potpuno uključivanje u rad sa ekipom. Emi želimo da što prije zaigra sa svojom ekipom te da se vrati ritmu utakmica na kakav je bila naučena prije ove ozljede.