Najmlađa natjecateljska generacija naših podravkašica koje se natječu u 1.HRL U12 vratile su se s državnog prvenstva koje je protekla četiri dana održano u Poreču, a na kojem se natjecalo ukupno 20 ekipa. Naše djevojčice bile su svrstane u grupu A zajedno s Novskom, Trogirom ’58, Lokomotivom i Omišljom, a rezultati odigravanja utakmica u skupini bili su:

Podravka – Omišalj           15:24

Lokomotiva – Podravka   24:12

Novska – Podravka             19:10

Podravka – Trogir              13 : 19

Nakon odigranih utakmica u grupi ekipa je zaključila grupnu fazu na petom mjestu i nastavili su s borbom za plasman. U sljedećoj su fazi odigrane još tri utakmice te je ekipa završila natjecanje na 14. mjestu.

Na putu prema plasmanu odigrane su sljedeće utakmice sa sljedećim rezultatima:

Udarnik – Podravka         17:18

Podravka – Zrinski           15:13

Vinodol – Podravka         17:14

Sastav Podravke U12 zajedno sa postignutim golovima:

Dorotea Feljak, Ema Dvekar 5, Klara Kovačić 9, Stela Ivanček 19 , Patricia Bošnjak, Veronika Džinić 26, Ela Komar 21, Anja Ristemi 1, Tia Janeković 4, Anđela Sočev, Lora Premec 5, Klara Gašparić, Vita Vadla, Lucija Topalović 7, Marinela Bošnjak, Petra Ciler.

Trenerica Snježana Petika dala je i svoj osvrt na ovogodišnju Završnicu.

Pokušavali smo igrati moderan rukomet, dobru obranu iz koje bi vukli kontru, polu-kontru i brzi centar, a da nam svaki napad bude organiziran. Na momente smo donekle i uspijevali u tome, ali kada bi protivnik podigao agresivnost u obrani naprosto bi se raspali i ne bi se uspjeli vratiti. U neku dublju analizu ne bih se još uvijek upuštala s obzirom da sam prekratki period provela sa njima, ali onaj period dobre igre daje mi nadu i optimizam da možemo podiči igru na viši nivo, a samim time ostvariti i bolji rezultat dostojan kluba. Evidentno je bilo već prvoga dana da je naša regija kvalitetom slabija od ostalih, a također smatram da su naša i grupa C bile najteže. Jedan od najvećih problema vidim u tome jer jedino naša regija ne igra Međužupanijsku ligu. Samo veći broj utakmica pomaže da igračice  provjeravaju naučeno, na njima stječu iskustvo i pobjednički mentalitet, a što više ima utakmica treneri imaju više mogućnosti da daju priliku svim igračicama da igraju i da se razvijaju – rekla je trenerica Snježana Petika nakon održane završnice. 

Dio galerije možete pogledati ovdje, a ostale su fotografije po danima dostupne na photodecku HRS-a.