Podravka Vegeta će se u grupnoj fazi natjecati u grupi C u koju su smješteni mađarski DVSC Schaeffler, Nykobing Falster Handbold iz Danske i norveška Sola HK. Prvu utakmicu će rukometašice Podravka Vegete odigrati u gostima kod danskog Nykobinga. Nakon ždrijeba, trener Željko Babić je dao svoj komentar ekipa koje nas očekuju u grupnoj fazi. 
Sola HK

Sola, ekipa koja je prošle godine bila treća u norveškom prvenstvu. U prošloj su sezoni bili u skupini s Lokomotivom gdje su prošli skupinu Europske lige. Onda ih je do odličnih rezultata nosila legendarna norvežanka na lijevom krilu Camila Herrem. Sigurno će biti težak protivnik kao što su inače i druge skandinavske ekipe – rekao je trener Babić.

DVSC Schaefller 

Čvrsta mađarska ekipa koja u svojim redovima ima odličnih igračica, koje se već dugi niz godina bore za  treće mjesto u mađarskom prvenstvu, odmah iza Ferencvaroša i Gyori Audi ETO KC. U njihovim je redovima donedavno bila i Karyna Yezhykava, koja je provela dvije sezone i u Podravka Vegeti – rekao je Babić.

Nykobing Falster Handbold

Nykobing je ekipa koja ove sezone igra odlično u danskom prvenstvu, nedavno su pobijedili i Esbjerg koji je jedan od favorita u Ligi prvakinja što dovoljno govori i o njihovoj snazi i kvaliteti. Ako će takve igre pružati i u skupini Europske lige onda su zasigurno jedan od favorita za osvajanje prvog mjesta u skupini. Podravka Vegeta je posljednji puta igrala s njima 2018./2019. u grupnoj fazi EHF Kupa – rekao je Babić.

Na kraju je trener Željko Babić rekao i što očekuje od utakmica grupne faze Europske lige. 

Kada smo vidjeli ekipe koje su se kvalificirale u grupnu fazu Europske lige, znali smo da će svaki ždrijeb biti težak jer tu ima puno odličnih ekipa. Izvučeni smo u grupu C s dvije skandinavske i jednom mađarskom ekipom. Mi smo najprije zadovoljni i sretni što smo se kvalificirali u grupnu fazu, a tih šest utakmica će nam puno značiti za razvoj naše igre, što individualne, što timske te se veselimo tim susretima. Dat ćemo sve od sebe u svakoj utakmici protiv odličnih ekipa – zaključio je trener Babić.

Detaljan raspored utakmica trebao bi biti dostupan zadnje u ponedjeljak prema informacijama koje su na EHF radionici proslijedili prema klubovima. Isto tako, prijenos će biti na Areni Sport što znači da ćete sve utakmice imati prilike pratiti putem televizijskog prijenosa.

Okvirni raspored :

07/08.01. NYKOBING (DEN) – POD VEG
14/15.01. POD VEG – DVSC SCHAFFLER (HUN)
21/22.01. POD VEG – SOLA (NOR)
04/05.02. SOLA – POD VEG
11/12.02. POD VEG – NYKOBING
18/19.02. DVSC – POD VEG