Rukometašice Podravke su krenule s pripremnim utakmicama i turnirima pa je tako druga ekipa već prošlog tjedna odradila prvu probu s Viroviticom što je ujedno bila i priprema za Memorijalni rukometni turnir Đuro Dubenik u Dugom Selu na kojem tradicionalno nastupaju mlađe dobne skupine RK Podravke. Ove su se godine sa svojim ekipama odazvali trener Nenad Smiljanec koji vodi U16 te trenerica Snježana Petika koja vodi djevojčice U14. S obzirom da su ekipe u pripremnom razdoblju i da su ovo prve utakmice treneri su zadovoljni.

Ekipa Nenada Smiljanca kategorija U16 osvojila je drugo mjesto, a on se osvrnuo na rezultat i pristup.

Zadovoljan sam s odigranim turnirom u Dugom Selu i prikazanom igrom bez obzira na slabijih 10 minuta u utakmici sa Zelinom gdje su djevojke pokazale čvrstinu u obrani i agresivnost što se dosta potencira i na čemu intenzivno radimo. U napadu su prikazale jednu raznovrsnost, a s obzirom na razdoblje u kojem se nalaze izostala je efikasnija realizacija. Prilika za još bolju prezentaciju je već za tri dana kada već tradicionalno odlazimo na turnir Kairos Kup u Trogir. Tamo nas očekuju utakmice s odličnim ekipama Krim, Trogir i Reprezentacijom Crne Gore te drugim dobrim ekipama – rekao je trener Nenad Smiljanec. 

Ekipa trenerice Snježane Petike kategorija U14 osvojila je treće mjesto te je i trenerica Snježana Petika izdvojila nekoliko riječi o prvim utakmicama.

Ovo su nam prve utakmice i trenutno intenzivno radimo i pripremamo se za nadolazeću natjecateljsku sezonu. Zadovoljna sam jer smo igrali dobar rukomet i stvarali smo šanse. Bilo je tu kontri, polukontri, brzog centra, ali nažalost nismo realizirali sve zicere, a promašili smo i četiri sedmerca. Da smo sve to izrealizirali rezultat i plasman bi svakako bili povoljniji. Čeka nas još jedan turnir već ovaj tjedan pa ćemo dotad pokušati ispraviti ono što nije bilo dobro i nadamo se ponovno dobrim utakmicama – rekla je trenerica Snježana Petika koja također odlazi sa svojom ekipom na trogirski Kairos Kup. 

RK Podravka U-16 (trener Nenad Smiljanec)

Rezultati utakmica U-16:

Utakmica 1: Podravka-Sesvete 30:17

Utakmica 2: Zelina-Podravka 29:27

Golovi zbrojeni: Ivančić 2, Domović 9, Cvelber 2, Miklić, Stručić 2, Zvonar 1, Smiljanec 11, Javorić 10, Marijanović, Rumek 5, Đelekovčan 16, Horvat, Hrnčić. Trener: Nenad Smiljanec.

————————————————————————————————————————————–

RK Podravka U-14 (trenerica Snježana Petika)

Utakmica 1: Podravka Vegeta- Sesvete 20:22

RK Podravka: Jakupanec 1, Horvat 1,Rukavina, Ferčec 3, Gregurić 4, Hajdinjak, Galinec, Lengelić 4,Milivojević, Napan 5, Šajković, Jelović, Krapinec, Galić, Markota, Novak, Tetec, Adžaga 2. Trenerica: Snježana Petika

Utakmica 2: ŽRK Dugo Selo ’55-RK Podravka 16:23 (trenerica Snježana Petika)

RK Podravka: Jakupanec 2, Horvat 1, Rukavina, Ferčec 3,Gregurić 5, Hajdinjak 3, Galinec, Lengelić 4, Milivojević 1, Napan 3, Šajković, Jelović, Krapinec, Galić, Markota, Novak, Tetec, Adžaga 1.