Hrvatska ženska kadetska reprezentacija odlično je počela nastup na Mediteranskom prvenstvu u grčkom gradu Nafplio. U dva susreta odigrana prvog dana ostvarila je dvije pobjede. Najprije je jutarnjim satima u prvom susretu dana pobijedila Kosovo 29:16, a zatim je poslijepodne bila bolja od Italije 31:12. 

Na prvenstvu inače sudjeluje devet reprezentacija koje su podijeljene u dvije skupine. Hrvatska se nalazi u skupini A zajedno sa Španjolskom, Kosovom, Italijom i Crnom Gorom. U skupini B su Rumunjska, Grčka, Tunis i Turska.

Hrvatska je turnir otvorila susretom protiv Italije. Kao što je poznato, u skupini se igra tri puta po 15 minuta. Naše mlade rukometašice su prvu trećinu susreta odigrale u grču i završile je s 8:8. U drugoj su konačno otpustile kočnice i slavile 12:2, a treća trećina pripala je našim rukometašicama s 9:6. S osam pogodaka Ivana Fratnik bila je najučinkovitija u našim redovima. Pet pogodaka dala je Katja Vuković.

Nakon ručka i predaha, naše kadetkinje su slavile i protiv Italije. Po trećinama 14:4, 8:4 i 9:4. Sada je  najefikasnija bila Nina Burđelez s čak 14 pogodaka. Katja Vuković zabila je 10, a Ivana Fratnik je pak, postigla sedam pogodaka.

Sutra našu reprezentaciju također čekaju dva susreta. U 09.00 sati ujutro (08.00 po hrvatskom vremenu) najprije igraju s Crnom Gorom, a zatim u 17.15 (16.15 po hrvatskom) protiv Španjolske. Dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine idu u polufinale.

Izvor: HRS 

Photocredit: Hellenic Handball Federation – OXE