Reprezentacija Hrvatske na pripremama u Umagu // Foto HRSOvoga petka, 31. listopada, izbornik ženske seniorske rukometne reprezentacije Hrvatske Vladimir Canjuga objavio je širi popis hrvatskih rukometašica za nadolazeće Europsko prvenstvo, koje će se od 7. do 21. prosinca održati u Hrvatskoj i Mađarskoj. Na popisu je 28 igračica od kojih će na koncu odabrati one najbolje za nastup na EP u skupini C u Varaždinu gdje će igrati sa Švedskom, Njemačkom i Nizozemskom.

Na popisu su četiri vratarke: Jelena Grubišić iz Györa, Marta Žderić iz Budućnosti, Ivana Jelčić iz Lokomotive te Ivana Kapitanović iz Podravke Vegete. Na popisu lijevih krila su Maja Zebić iz Vardara, Tea Grubišić i Kristina Smiljanić iz Lokomotivine te Ekatarina Nemaškalo iz Podravke Vegete. Na desnom krilu kanidatkinje su Josipa Jerčinović iz Zameta, Aneta Benko iz Lokomotive, Ana Nikšić iz Podravke Veget te Anita Gaće iz Dinamo Sinare.

Na širem popisu pivota su Katarina Ježić iz Lokomotive, Vesna Milanović Litre iz Györa i Andrea Čović i Dragica Džono iz Podravke Vegete. Četiri lijeve vanjske igračice su Andrea Penezić iz Vardara, Lana Franković iz Sesveta Agroproteinke, Dina Havić iz Lokomotive i Ćamila Mičijević iz Zameta. Na listi srednji i desnih vanjskih igračica su Miranda Tatari i Kristinu Elez iz Podravke Vegete, Sonja Bašić, Lidija Horvat, Maja Kožnjak iz Lokomotive, Žana Marić iz Bietigheima, Ana Marija Gugić iz Zameta i Ivana Lovrić.

Evo svih kandidatkinja:

1. Jelena Grubišić (Györ)
2. Marta Žderić (Budućnost)
3. Ivana Jelčić (Lokomotiva)
4. Ivana Kapitanović (Podravka Vegeta)
5. Maja Zebić (Vardar)
6. Tea Grubišić (Lokomotiva)
7. Ekatarina Nemaškalo (Podravka Vegeta)
8. Kristina Smiljanić (Lokomotiva)
9. Josipa Jerčinović (Zamet)
10. Aneta Benko (Lokomotiva)
11. Ana Nikšić (Podravka Vegeta)
12. Anita Gaće (Dinamo Sinara)
13. Katarina Ježić (Lokomotiva)
14. Vesna Milanović Litre (Györ)
15. Andrea Čović (Podravka Vegeta)
16. Dragica Džono (Podravka Vegeta)
17. Lana Franković (Sesvete Agroproteinka)
18. Andrea Penezić (Vardar)
19. Dina Havić (Lokomotiva)
20. Ćamila Mičijević (Zamet)
21. Miranda Tatari (Podravka Vegeta)
22. Ivana Lovrić
23. Maja Kožnjak (Lokomotiva)
24. Kristina Elez (Podravka Vegeta)
25. Sonja Bašić (Lokomotiva)
26. Žana Marić (Bietigheim)
27. Lidija Horvat (Lokomotiva)
28. Ana Marija Gugić (Zamet)