Ovog petka 1. ožujka s početkom u 19 sati je u Danskoj na rasporedu prva četvrtfinalna utakmica EHF Kupa protiv Herning Ikasta. U povodu novog europskog izazova održana je konferencija za medije u prostorijama RK Podravke kojoj su prisustvovali trener Zlatko Saračević, vratarka Jovana Risović te sportska direktorica Miranda Tatari Šimunović. Sportska je direktorica uvodno pohvalila dosadašnji uspjeh ekipe i stožera i iskorak u rezultatu te najavila očekivanja u nadolazećem gostovanju. 

Četvrtfinale smo izborili svojim odličnim igrama. Svaka pohvala stručnom stožeru i curama. Tu nismo stali, a kao što smo i rekli u to četvrtfinale ulazimo maksimalno. Koliko smo sve to ozbiljno shvatili pokazali smo i time što smo odradili i ciklus mini-priprema u Makarskoj. Otkad je Craiova ispala, Ikast uz Siofok slovi kao mogući finalist Kupa EHF-a što dovoljno govori o samoj jakosti te ekipe. U utakmici u Danskoj očekujemo da cure daju svoj maksimum i ostave srce na terenu, a rezultat će doći sam od sebe – rekla je sportska direktorica Miranda Tatari Šimunović i naglasila kako je želja za prolazak velika no više će se znati kroz desetak dana.

Igramo protiv Ikasta, ekipe koja već par godina igra Ligu prvaka, a ono najvažnije je da već dvije godine zaredom igra završnicu, proljeće u Ligi prvaka te su prošle i pretprošle godine ispale od Vardara. Ekipa je to koja ima iskustvo igranja takvih utakmica u Europi. Na temelju videa je teško imati kompletnu sliku, ali mislim da su mrvicu jači odnosno tu negdje s Nykobingom što pokazuje i njihovo prvenstvo gdje su dva boda iza Kopenhagena, a jedan bod iza Nykobinga. Dovoljno govori i to da je Kopenhagen prekjučer pobijedio Budućnost 11 razlike. Imamo dva poluvremena, prvo je gore gdje idemo odigrati utakmicu i očekujem aktivan rezultat da bi odluka pala u Koprivnici – kazao je trener Saračević.

Što se tiče priprema koje su se prošli tjedan održale u Makarskoj uz dvije prvenstvene utakmice, trener je iznimno zadovoljan jer su cure vrijedno trenirale. Kad je riječ o zdravlju malih problema ima sa Selenom Milošević no ona nije upitna za utakmicu kako je naglasio, dok Elena Popović ima bronhitis i neće putovati u Dansku. 

Cure su u Makarskoj odlično radile, jako dobro trenirale i na njima se vidi i želja i volja. Mislim da im je to trebalo jer su od silnih utakmica i psihički, ali i fizički pale. Njima je ovo 15. utakmica u Europi i ovo je bilo dobro punjenje baterija. Radimo i popravljamo detalje za koje smo vidjeli da nisu najbolji. Pokušavamo riješiti polukontru, obranu i realizaciju gdje smo imali najviše problema – zaključio je trener Saračević.

Jovana Risović koja je nedavno produžila vjernost klubu na još godinu dana složila se s trenerom oko važnosti priprema koje su im uistinu bile potrebne. 

Mislim da smo dobile dodatnu energiju i snagu. Super smo trenirale i jedva smo čekale da dođemo ovdje i da dođe ova utakmica četvrtfinala jer rijetko koja djevojka je igrala četvrtfinale EHF Kupa. Ikast, jako ozbiljna ekipa, a o kvaliteti dovoljno govori i činjenica da Danska u četvrtfinalu ima čak četiri ekipe i ne može ih se podcjenjivati. Svaka lopta je bitna. Moramo biti pametni, iskoristiti utakmicu pametno i ja mislim da će to biti pozitivan rezultat – zaključila je Jovana koja smatra kako najveća opasnost prijeti od vanjskih igračica za što se pripremaju u obrani, a ovu utakmicu, kako kaže, morat će odigrati na najvišem nivou ”oba poluvremena”.

Utakmica je na rasporedu 1. ožujka s početkom u 19 sati. Zasad postoji najava prijenosa na EHF TV-u no po dolasku u Dansku vidjet ćemo hoće li u tom segmentu biti nekih promjena. Jedno je sigurno, izravnog televizijskog prijenosa neće biti. Sudački par u ovoj utakmici je iz Poljske i to Malgorzata Lidacka i Urszula Lesiak dok je delegat EHF-a Paivi Mitrunen iz Finske. 

Vrijedi spomenuti kako je uzvratna utakmica u Koprivnici na rasporedu 10. ožujka u 17 sati u SD Gimnazije Fran Galović Koprivnica, a za domaću je utakmicu već dogovoren izravan prijenos na 2.programu HRT-a.