Krenulo je razdoblje završnica Prvenstva Hrvatske za mlađe dobne kategorije, a prve su na rasporedu djevojke koje su se natjecale u 1.HRL U16 (igračice rođene 2006. i mlađe). One su svoje natjecanje u ovoj ligi završile na prvom mjestu i danas u podne otputovale put Poreča gdje će boraviti do 8. travnja. 

Na završnicu se kvalificiralo 12 ekipa. Četiri prvo poredane ekipe iz Regije Sjever, četiri iz Regije Zapad i četiri iz Regije Jug. Igra se u dvije grupe po šest ekipa, a Podravka je smještena u grupu B s Lokomotivom, Trogirom, Sesvetama, Brodom i Dalmatinkom. Prve dvije poredane ekipe igraju polufinala, pobjednici za 1. mjesto, a poraženi za 3. mjesto. U grupi 3 i 4 poredane ekipe igraju unakrsno sa suprotnom grupom te pobjednici igraju za 5. mjesto, a poraženi za 7. mjesto. Ostali igraju za poredak od 7.-12. mjesta, bez razigravanja sukladno poretku u grupi. Na završnici se igra 2×20 minuta s odmorom od pet minuta i time outom koji traje  30 sekundi. Sve utakmice igraju se u Dvorani Žatika na dva terena.

Sve utakmice sa Završnice bit će u livestreamu na HRS-ovom YouTube kanalu, dok će fotografije biti dostupne na Photodecku HRS – a.

Grupa je zaista teška i dat ćemo sve od sebe da ostvarimo što bolji plasman. Svakoj ćemo ekipi pristupiti maksimalno ozbiljno, ali već je velika stvar da smo ponovno među 12 najboljih u Hrvatskoj. Dobro je poznato da se radi o prilično napornom ritmu i da je vrijeme za odmor i slobodno vrijeme prilično ograničeno tako da dobro znamo što nas čeka i da je tempo na Završnici uvijek zahtjevan. Cure su dobro trenirale, pripremale se, osigurale su i prvo mjesto u regiji svojim dobrim igrama tako da im je sada zadatak sve naučeno i pripremljeno prezentirati na najbolji mogući način i iskoristiti sve svoje prednosti u utakmicama koje su pred njima – rekla je trenerica Đurđica Zečević. 

Želimo igračicama koje će predstavljati klub na ovogodišnjoj završnici, ali i trenericama koje će ih voditi kroz ove izazove Đurđici Zečević i Barbari Stančin.

GRUPA «A »

1. DUGOPOLJE, Dugopolje

2. ZELINA, Sv. I. Zelina

3.LIBURNIJA OPATIJA, Opatija

4. ZRINSKI, Čakovec

5.PETASON VRANJIC, Solin

6.OSIJEK, Osijek

GRUPA «B»

1.LOKOMOTIVA, Zagreb

2.PODRAVKA, Koprivnica

3.TROGIR 58, Trogir

4. SESVETE, Zagreb

5. BROD, Sl. Brod

6.DALMATINKA, Ploče

Raspored utakmica je dostupan ovdje.