U novoj sezoni 2023./2024. će se sastavu Podravke Vegete priključiti dvadesetogodišnja reprezentativka Austrije hrvatskih korijena, Katarina Pandža. Ugovor je potpisala na tri godine što znači da će u klubu ostati do 2026. godine. Katarina primarno igra na poziciji lijevog vanjskog no igrala je i na ostalim vanjskim pozicijama.

Visoka je 180 cm, a trenutno je igračica njemačkog TUSSIES Metzingen u koji je prije četiri godine stigla iz austrijskog Hypa gdje je provela prvih deset godina svoje rukometne karijere. Za razliku od sestre Ane kojoj je rukomet bio prvi izbor, Katarina je najprije trenirala sinkronizirano plivanje no ljubav prema rukometu ipak je prevladala te je taj timski sport postao njezin prvi i jedini izbor.

S obzirom da je jako dobro znala svoj cilj, već je sa 17 godina otišla iz Beča i zaigrala u puno jačoj, njemačkoj Bundesligi. Kad se govori o reprezentaciji bila je u svim selekcijama reprezentacije Austrije no kvalitetom je svakako pokazivala da može puno više, stoga je relativno mlada, s tek 17 godina debitirala za seniorsku reprezentaciju.

Nastupala je u međuvremenu i za mlađe reprezentacije pa je na Europskom prvenstvu s kadetkinjama 2019. godine u Sloveniji sa 66 golova bila najbolja strijelkinja tog prvenstva, a nakon toga je i 2021. na Europskom prvenstvu za juniorke ponovila taj uspjeh s ukupno 68 postignutih pogodaka. Koliko je perspektivna prepoznao je i EHF pa je postala dio programa EHF-a ‘Respect Your Talent’.

Uz reprezentativne nastupe u kojima se istaknula u mlađim kategorijma treba napomenuti kako je s 19 godina sa seniorskom reprezentacijom Austrije nastupila i na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj. Posebno se istaknula u utakmici s Hrvatskom u kojoj je dala velik doprinos u pobjedi njezine reprezentacije uz konačan rezultat 27:23.

S Metzingenom, klubom iz kojeg dolazi je dvije sezone igrala EHF Kup i jednu sezonu Europsku ligu.

Izuzetno je zadovoljna što će od sljedeće sezone nositi dres najtrofejnijeg ženskog rukometnog kluba Podravka Vegete.

Ovo je klub s tradicijom i velikim rezultatima i dolazak ovdje puno mi znači. Baš kao i Ana i ja sam zbog tate jako vezana za Hrvatsku. Bit će mi jako drago ponovno igrati sa sestrom jer smo dugo igrale zajedno i mislim da je ovo bio najbolji izbor za mene. Sretna sam da ću biti dio planova i ciljeva za sljedeću sezonu i veselim se početku priprema i novim izazovima u svojem novom klubu – rekla je Katarina Pandža nakon potpisivanja ugovora. 

Katarini želimo uspješan završetak sezone i dobrodošlicu u našu malu sportsku obitelj.