Održana je konferencija za medije uoči ovogodišnje Završnice hrvatskog rukometnog kupa za žene koja će se od 25. do 27. svibnja održati u Poreču. Četiri najbolje ekipe koje su osigurale svoje mjesto u Poreču jesu: RK Lokomotiva Zagreb, ŽRK Koka iz Varaždina, ŽRK Dalmatinka iz Ploča te Podravka Vegeta iz Koprivnice koja brani prošlogodišnji naslov u Kupu. Konferenciji koja je održana prisustvovali su trener Antonio Pranjić i igračice Ana Pandža te Andrea Šimara. Nema sumnje da svi već prstom upiru u finale koje protiv Koke u polufinalnom susretu mora izboriti  Lokomotiva kao i Podravka Vegeta protiv Dalmatinke te će se u tom slučaju dva najveća konkurenta susresti u subotu u finalnoj utakmici koja se igra s početkom u 17.30 sati u Dvorani Žatika uz prijenos na 2. programu HRT-a.

Polufinalnu utakmicu je najprije najavio trener Antonio Pranjić. 

Ta prva polufinalna utakmica nam slijedi protiv Dalmatinke koja igra tu duboku i agresivnu obranu, a zadnji susret u Pločama bio je prožet napetom atmoferom svih 60 minuta pa se na sličnu atmosferu i igru pripremamo i sada. Očekujem prolazak i tu finalnu utakmicu gdje idemo braniti trofej. Želja nam je da on ostane u Koprivnici i da ovu sezonu završimo s osvojenim Kupom – najavio je trener Pranjić ovogodišnju završnicu. 

O očekivanjima od ove utakmice nekoliko riječi su rekle i Andrea Šimara te Ana Pandža. 

Andrea Šimara//foto: Ivan Brkić

Prvenstvo je gotovo, a slijedi nam završnica Kupa. Dobro se pripremamo već duži period. Idemo utakmicu po utakmicu. Prva nam je utakmica s Dalmatinkom. To je dobra ekipa, igraju čvrstu obranu 5-1, a mi svi očekujemo pobjedu i izvjesno je finale s Lokomotivom. Za tu utakmicu također očekujemo čvrstu obranu, a mi želimo dati sve od sebe te je želja obraniti naslov iz prošle sezone – rekla je Andrea Šimara.

Ana Pandža//foto: Ivan Brkić

Ana Pandža se složila kako pripreme za Final 4 ženskog kupa teku dobro i ona vjeruje u ekipu te ispunjenje cilja. 

Pripremamo se i jedva čekamo finale no moramo ići utakmicu po utakmicu. Paralelno se pripremamo za Dalmatinku i Lokomotivu, ali vjerujemo kako ćemo doći do pobjede protiv Dalmatinke. S Lokomotivom očekujemo tešku utakmicu no sigurna sam da možemo pobijediti jer smo to učinili i u posljednjoj utakmici u Koprivnici. Moramo igrati čvrstu obranu, zabijati lake golove i pehar ostaviti u Koprivnici – rekla je Pandža.

Trener Antonio Pranjić//foto: Ivan Brkić

Trener Antonio Pranjić je na pitanje novinara prokomentirao drugi dio sezone u kojem je on vodio ekipu.

Mislim da smo razdoblje iza nas odradili dosta dobro, zadovoljan sam igračicama i mislim da smo napredovali i individualno i ekipno. Zadovoljan sam i radom na treninzima i pristupom na utakmicama te na kraju i ta utakmica protiv Lokomotive koju smo pobijedili završila je u našu korist, a vjerujem da smo je mogli i ranije prelomiti. Žao mi je što ovo zadnje razdoblje s nama nije bilo Eme Guskić koja se povrijedila u tom derbiju te je operirana zato što je ona bila dosta važna u našoj igri, ima posebnu vrijednost u igri i ostvarenju nekih naših zamisli na terenu. Sve ostale igračice su zdrave i jedva čekamo završnicu u Poreču – rekao je trener Pranjić.

Nadovezao se trener Pranjić i na pitanje o pritisku te naglasio kako jedini pritisak koji osjeća jest onaj koji sam sebi stvori.

Sad dolazi ta Završnica i eventualno finale koje svi očekujemo protiv Lokomotive i to će sigurno biti jedna teška utakmica, derbi, kao što je bilo i posljednjih godina. To su utakmice koje se uglavnom igraju u egalu i prelome se na jednu ili drugu stranu, a mi se nadamo da će se prelomiti na našu. Sam sebi radim najveći pritisak jer želim tu pobjedu, za Klub, za grad, za navijače i želim da završimo sezonu na najbolji mogući način – rekao je trener Antonio Pranjić.

Raspored utakmica biti će slijedeći:

Četvrtak, 25.05.2023.

17:00 sati – RK LOKOMOTIVA ZAGREB (Zagreb) – ŽRK KOKA (Varaždin)

19:00 sati – RK PODRAVKA VEGETA (Koprivnica) – ŽRK DALMATINKA (Ploče)

Prijenos polufinalnih utakmica bit će na You tube kanalu HRS-a.

Subota, 27.05.2023.

17:30 FINALE – direktan prijenos na HRT 2

Utakmica za treće mjesto neće se igrati.

Foto: Ivan Brkić