40784053 1827734710645566 4706969923723722752 n

Foto: Ivan Brkić

U prostorijama RK Podravke s.d.d. održana je press konferencija uoči kvalifikacijskog turnira za ulazak u EHF Ligu prvakinja koji će se 8.i 9. rujna održati u Sportskoj dvorani Gimnazije Fran Galović Koprivnica. Bit će to pravi rukometni praznik za sve Koprivničanke i Koprivničance uz brojna iznenađenja koja se pripremaju u suradnji s glavnim sponzorom Podravkom.

Konferenciji su prisustvovale sportska direktorica Miranda Tatari Šimunović, trener RK Podravka Vegete Zlatko Saračević, igračica Podravka Vegete Alena Ikhneva, direktorica sektora korporativnog marketinga i komunikacija u Podravki, a odnedavno i članica Nadzornog odbora RK Podravke s.d.d.Marinka Akrap , te predstavnik Zaprešić Boysa Marko Lasić poznatiji pod svojim umjetničkim imenom Nered. Miranda Tatari Šimunović izrazila je neke od osnovih ciljeva uoči kvalifikacija.

Želimo igrati kvalitetan rukomet, imati dobru atmosferu i vratiti igru u Ligi prvakinja u Koprivnicu. To je proces koji se ne može ostvariti preko noći, ali vjerujemo u ekipu i u uspjeh. Ovaj vikend koji je pred nama zaslužuje epitet rukometnog praznika uz četiri vrhunske ekipe i četiri kvalitetne utakmice koje će publika imati prilike vidjeti mi smo na čelu s našim glavnim sponzorom pripremili uz sportski i jedan pravi zabavni vikend za sve Koprivničanke i Koprivničancekazala je Tatari Šimunović.

Trener Zlatko Saračević osvrnuo se na ekipu te informirao o malim promjenama u sastavu zbog ozljede.

Imamo malih zdravstvenih problema pa Nikolina Zadravec sigurno neće biti u ekipi, a ostale su nam sve zdrave s tim da je Dejana Milosavljević imala jedan teži udarac na utakmici s Budućnosti na pripremnom turniru u Grudama. Igramo dvije utakmice u 24 sata i paralelno se moramo pripremati za obje utakmice, a fokus nam je na prvoj utakmici protiv Muratpase. Radi se o teškim utakmicama pa tako u prvoj utakmici imamo Muratpasu koja igra izrazito brz rukomet, a poslije toga ćemo vidjeti što nas čeka u finalu. Imamo obje varijante spremne i za Jagodinu i za Craiovu. Kompletna atmosfera je odlična, vidi se da je to Liga prvaka i nešto što očekujemo željno, ali moram biti realan, ekipa Craiove je favorit jer igraju vrhunski rukomet. Moram reći da bez obzira na sve, onaj tko nas želi pobijediti mora igrati jako dobro. Publici poručujem da budu strpljivi s nama, nova smo ekipa i želja je velika, a za to nam treba i pomoć s tribinakazao je trener Zlatko Saračević.

Alena Ikhneva igračica RK Podravka Vegete koja je pojačanje kluba od siječnja ove godine već prilično dobro govori hrvatski pa je iskoristila priliku da komentira atmosferu u ekipi i pozove navijače.

40929042 533241813772694 3372871541632008192 n

Foto: Ivan Brkić

Atmosfera je jako dobra i svi smo dobro, treniramo, družimo se i svi smo željni da se damo u utakmicu 100 % i da pobijedimo, a ako damo sve od sebe onda možemo pobijediti sve. Pozivam i vas navijače da budete s nama ova dva dana, cijela ekipa to želi, da nas podržite i budete dio ovog velikog događaja rekla je simpatična Alena.

Glavni sponzor je Podravka, a svoje su snage iskoristili kako bi doprinijeli događanjima u okviru kvalifikacijskog turnira. O tome je više rekla Marinka Akrap direktorica sektora korporativnog marketinga i komunikacija te odnedavno i članica NO Podravke s.d.d.

Ja sve pozdravljam ispred Podravke i moram reći da je Podravka prije svega kompanija iz Koprivnice, Hrvatske, ali i internacionalna kompanija. Znate isto tako da imamo jako puno aktivnosti, puno različitih kampanja, sponzorstava, ali konkretno ja kao osoba zadužena za jedan sektor koji je jako bitan u kompaniji što se tiče odnosa s javnošću i komunikacije mogu reći da je ovo puno puno više od sponzorstva, ovo je naš klub, klub koji nosi ime Podravke i Vegete, klub koji je u konačnici jedna cjelina bez koje niti bi sporta bilo na ovaj način u Koprivnici, niti bi Podravka značila to što znači bez naših klubova kazala je Marinka Akrap.

Ovaj događaj tako neće proći bez Lina, bez Draženovih kućnih čarolija i svega onoga što Podravka jest. No odlučili su iz Podravke napraviti i korak više.

Na to su nas potaknuli navijači i sve što smo proživjeli ove godine kroz nogomet. Želja nam je bila da napravimo i za rukomet ono što zaslužuje. Napravili smo suradnju sa Zaprešić Boysima, dečki su nam napravili himnu da curama, a i svima nama daju dodatan vjetar u leđa, ovaj vikend, a i sve sljedeće vikende koji nam dolaze, da nam bude draže i ljepše svima zajedno navijatirekla je Marinka Akrap. 

40784129 264106357561034 2526969902959427584 n

Foto: Ivan Brkić

Marko Lasić zvani Nered je u ime Zaprešić Boysa ispričao za kraj kako mu je čast surađivati i raditi himnu za jedan klub kakav je Podravka Vegeta, a ovom novom himnom žele vratiti atmosferu na teren i među publiku.

Navijat ćemo, pjevati i slaviti skupa i mislim da ne postoji opcija u kojoj nećemo pobjeditikazao je Nered na kraju konferencije.

Vrijedi naglasiti i da će se u okviru finalne utakmice održati i svečanost u čast velikog sportskog novinara i ljubitelja rukometa, te dugogodišnjeg suradnika RK Podravka, Ive Čičina Mašanskera kojem će u ime kluba biti izražena zahvala uz znak pažnje za sve što je učinio za RK Podravku.