U petak 4. studenog 2022. godine počinje 15. Europsko prvenstvo rukometašica. Uz Sloveniju, domaćini natjecanja još su Sjeverna Makedonija i Crna Gora. Gradovi u kojima se igra su Ljubljana (skupina, drugi krug i finalni vikend), Celje (skupina), Skoplje (skupina i drugi krug) i Podgorica (skupina).

Ždrijeb je Hrvatsku smjestio u Ljubljanu, odnosno Stožice Arenu. Suparnice su odavno znane. Riječ je o Norveškoj, Mađarskoj i Švicarskoj. Za prolazak u drugi krug treba biti među tri najbolja sastava u svakoj skupini. Prije dvije godine u uvjetima korone, Hrvatska je šokirala rukometni svijet osvajanjem brončane medalje u Danskoj. Tad su bile bez ijednog navijača na tribinama.

Da bi eventualno ponovno iznenadile svijet i obranile tu medalje, „Kraljice šoka“ trebaju vašu podršku. Trebaju još jednog igrača pa makar on bio i na tribinama. Kao i mnoge druge hrvatske reprezentacije, i one su ovisne o navijačima. S njima i kada su igrački slabije, djeluju jače i mogu sve.

Stožice Arena najveća je dvorana u kojoj se igraju utakmice ovog Europskog prvenstva. Karata još ima, a cijene im se kreću od 40 do 80 eura za cijeli dan Mogu se kupiti na sljedećoj poveznici: https://tickets.eurohandball.com/women2022

Vidimo se!

Izvor:HRS