Rukometašice Podravke Vegete će u srijedu put Umaga gdje ih očekuje utakmica 11. kola 1.HRL za žene. Utakmica je na rasporedu u 18.00 sati u dvorani SD Stella Maris. Nakon mjesec dana pauze u domaćem prvenstvu podravkašice se vraćaju svojim obavezama u 1.HRL za žene pa ih u sljedeća tri dana očekuju dvije prvenstvene utakmice dok će pauza od Europske lige trajati dva tjedna. Uoči utakmice protiv Umaga svoje su izjave dali trener Željko Babić i igračica Tina Barišić.

Poslije europskih utakmica dolazi nam domaće prvenstvo gdje mi želimo biti maksimalno angažirani i disciplinirani te ostvariti pobjedu. Moramo naglasiti da i u toj utakmici moramo biti mentalno spremni, čvrsti, odlučni te dati igračicama koje manje igraju u Europskoj ligi da dobiju svoju minutažu i pokažu kvalitetu. Treba nam dobar natjecateljski ritam koji je neophodan za bilo koju igračicu – rekao je trener Babić uoči Umaga.

Vraćamo se domaćem prvenstvu i dalekom gostovanju kod ekipe Umaga. Sad nam dolazi onaj poznati ritam igranja srijeda-subota. Ekipa Umaga se nešto izmijenila uoči nastavka prvenstva tako da ne znamo u kojem će sastavu igrati no poštujemo svakog protivnika i za njih se pripremamo kao i za svaku utakmicu. Nama će dobro doći utakmica za dizanje samopouzdanja jer dosad u prva tri kola europske lige nismo uspjele doći do pobjede. Sigurno je da će u ovoj utakmici veću minutažu dobiti cure koje manje igraju i želim da nam pristup i igra budu na maksimumu i da se u Koprivnicu vratimo s bodovima – rekla je Barišić.

Utakmicom u Umagu ekipa otvara proljetni dio prvenstva i igra se 25. siječnja s početkom u 18.00 sati. 28. siječnja u subotu je već na rasporedu i 12. kolo protiv Osijeka i to na domaćem terenu u koprivničkoj dvorani Josip Samaržija-Bepo s početkom u 14.00 sati.