Reprezentativni team week bliži se kraju, a pripreme uoči Europskog prvenstva u studenom seniorke obavljaju u Poreču gdje imaju sve potrebne uvjete za rad. U ovom tjednu nema utakmica i naglasak je na nekim drugim elementima pripreme. S obzirom da je na okupljanju s reprezentacijom čak sedam podravkašica htjeli smo doznati kako provode svoje vrijeme tamo. Među njima je i kapetanica RK Podravke Larissa Kalaus koja nam je ispričala potankosti iz reprezentativnih redova.

Na okupljanju seniorske reprezentacije u Poreču najveći je fokus na tehničko taktičkoj pripremi, to uglavnom znači da se najviše rade rukometni treninzi. Izbornik Šoštarić najveći naglasak stavlja na igru u obrani stoga je fokus na pripremi i uigravanju novih cura koje su došle u reprezentaciju. Samim time, nove cure donijele su i novu energiju koje nikad ne manjka, ali su sa sobom ponijele i ambicije te želju i borbenost što im pomaže da se snađu u ekipi koja već ima svoj kontinuitet. Atmosfera među curama je jako dobra, jako smo sretne da smo se okupile nakon dužeg razdoblja i družimo se i van terena isto kao i na treninzima. S nama radi i kondicijski trener Pero Kuterovac koji je donio novu dozu kondicijske pripreme i stavio naglasak na tempiranje forme za Europsko prvenstvo koje nas očekuje u studenom – rekla je Larissa Kalaus. 

Pripreme traju sedam dana pa je dosta obaveza koje igračice imaju uz one rukometne. Uz dva rukometna treninga dnevno, teretanu i kondicijsku pripremu tu su i medijske i marketinške obaveze pa se tako obavlja službeno fotografiranje u novim dresovima kao i snimanje reklama za promociju i odlazak na Europsko prvenstvo. Domaćini ovogodišnjeg Eura će biti Sj. Makedonija, Crna Gora i Slovenija, a na rasporedu je od 04. – 20. studenog 2022. godine.