Rukometašice Podravke 2 Lino su na staru vikenda i prvom ovogodišnjem gostovanju 2. kola 2. HRL sjever upisale pobjedu na gostovanju u Varaždinu 19:20, uz rezultat poluvremena 8:11.
Bilo je napeto do kraja, ali naše cure su upisale vrijedna dva boda protiv iskusnih Varaždinki koje su u svom sastavu brojale i nekoliko prvotimki. Trener Nenad Smiljanec je nakon utakmice ispričao svoje dojmove.

“U utakmici punoj dinamike i napetosti od samog početka imamo dva gola prednosti. Cijelo prvo poluvrijeme tu prednost održavamo i odlazimo na odmor uz rezultat 8:11. Drugo poluvrijeme odlično otvaramo, imamo prednost 14:9. Igrali smo protiv ekipe koja u svom sastavu ima pet, šest igračica iz prve lige koje su navikle na puno žešće i jače utakmice i duele što je našu ekipu potrošilo pa je nedostajalo koncentracije u završnici. Tu posebno mislim na realizaciju što su protivnice iskoristile i dolazi do izjednačenja 17:17 te su i povele 19:17. Na sreću naša je ekipa uspjela izvući maksimum i do kraja su utakmicu završile u svoju korist, a pobjedu su ostvarile u posljednjem napadu, 30 sekundi do kraja. Cijelu utakmicu su se cure borile i odlično odrađivale zadatke te nisu podlegle strahu jer su djevojke protiv kojih su igrale starije čak i dvije godine -rekao je trener Nenad Smiljanec. 

Podravka 2 Lino: Domović 5, Stručić 2, Zvonar 3, Smiljanec 4, Javorić 3, Đelekovčan 3

Dodajmo i da su naše kadetkinje odigrale i prvo kolo 1. HRL U16
i to s Orahovicom i Slatinom i upisale dvije uvjerljive pobjede.

U utakmici s Orahovicom najigračicom je proglašena Lea Smiljanec, a u utakmici sa Slatinom Lara Zvonar.

Nagrada za najigračicu u utakmici s Orahovicom pripala je Lei Smiljanec
Nagrada za najigračicu u utakmici sa Slatinom pripala je Lari Zvonar

Bravo za ekipu i trenera Nenada Smiljanca.
Rezultati 1. kolo
1. HRL U16
Orahovica – Podravka 10 : 51 (4 : 20)
Podravka – Slatina 50 : 20 (8 : 23)
📸Pevač,Cvelber,Đelekovčan