Podravkine djevojčice koje se natječu u kategoriji 1.HRL U-12 su u nedjelju na domaćem terenu upisale četiri pobjede. Podijeljene u dvije ekipe Podravka 1 i Podravka 2 u 7. kolu su dočekale Olimpiju Osijek i Osijek. Podravka 1 je upisala dvije uvjerljive pobjede, protiv Osijeka su slavile 14:28, a protiv Olimpije 25:3. Podravka 2 je također upisala dvije pobjede i to protiv Olimpije 34:5 i protiv Osijeka 22:18.

Nije bilo sumnje da su djevojčice koje vodi trenerica Snježana Petika pokazale veće iskustvo na terenu, ali i angažman je u obrani bio prilično dobar. Osigurala je Podravka 1 i napredak na tablici gdje je sada na četvrtom mjestu sa šesnaest bodova stoga će sljedeće kolo u kojem će se mlade podravkašice susresti sa Zrinskim i Kokom odrediti koje ekipe će na ovogodišnju Završnicu. Trenerica Snježana Petika je zadovoljna prikazanim, iako kako kaže, ima prostora za napredak njezinih djevojčica.

Mi možemo i bolje, ali cure su pokazale dobru igru. Neke su me posebno razveselile pristupom i angažmanom u obrani što znači da polako idemo prema sustavu igre kakvu želimo igrati – zaključila je trenerica Snježana Petika.

Najkorisnijim igračicama proglašene su Iva Kljaić, Marinela Bošnjak, Klara Kovačić i Veronika Džinić koje su se iskazale kako obrambeno tako i napadački. Čestitke ekipi, trenerici Snježani Petiki i nagrađenim pojedinkama.

Podravka 1 (golovi zbrojeni): Kovačić 4, Ivanček 7, Bošnjak 5, Džinić 15, Komar 9, Janeković, Sočev, Premec 1, Kovačević 4, Gašparić 4, Topalović, Glavnik 3, Ciler 1.

Podravka 2 (golovi zbrojeni): Feljak, Dvekar E. 10, Štefičar, Habek 6,Galović 2, Kljaić 14, Štefanić 9, Kos, Kelek 6, Vadla 1, Bošnjak 8, Jelović, Čengija, Horvat.

Rezultati, 7. kolo 1.HRL U-12, Regija 2

Olimpija Osijek vs Podravka 2 5:34

Osijek vs Podravka 1 14:28

Podravka 2 vs Osijek 22:18

Podravka 1 vs Olimpija Osijek 25:3

Foto: Lucija Ciler