Obzirom da se bliži Završnica Prvenstva Hrvatske za kadetkinje U16 koja je na rasporedu od (4-8.4. u Poreču) HRS je preporučio da se sve odgođene utakmice odigraju do 20. ožujka.

Podravkašice su trenutno prvoplasirana ekipa 1.HRL U-16 Regije Sjever

Tako su i Podravkine djevojke utakmice iz 2. i 6.kola igrale proteklog vikenda. U subotu su u Novskoj pobijeđene Novska i Virovitica, a dan kasnije su u dvorani „Vinko Zember“ bez bodova su u Koprivnici ostali i Đakovo i Brod.

Ena Cvelber proglašena je najkorisnijom igračicom utakmice

Niti u jednoj od 4 odigrane utakmice pobjeda ekipe Podravke nije bila upitna. Bilo je samo pitanje sa koliko će se golova razlike pobijediti. Kada u ukupnom zbroju imamo 136 datih, samo 69 primljenih golova, bez obzira na snagu protivnika, vidljivo je da se ova mlada ekipa diže iz utakmice u utakmicu i da trenutačno prvo mjesto na tablici nije slučajnost. Sve bolja  igra u obrani, brži prijenos lopte, puno lakih golova iz kontre i raznovrsniji pozicioni napadi rezultat su dobrog i marljivog rada djevojaka na treninzima i njihova kvaliteta da naučeno pokažu u utakmicama – rekla je ponosna trenerica Đurđica Zečević.

Tara Đelekovčan je proglašena najkorisnijom igračicom utakmice

Bez obzira na vrijeme provedeno u igri i broj postignutih golova, sve igračice zaslužuju pohvalu za prikazanu igru – zaključila je Zečević.

Magdalena Rumek je proglašena najkorisnijom igračicom utakmice

U Novskoj su najkorisnijim igračicama proglašene Lea Smiljanec i Magdalena Rumek, a u Koprivnici, Tara Đelekovčan i Ena Cvelber.

Lea Smiljanec proglašena je najkorisnijom igračicom utakmice

Podravka (6.kolo Novska) :Domović 3, Horvat, Cvelber 4, Miklić 5, Stručić 7, Zvonar 5, Smiljanec 17, Javorić 7, Rumek 2, Đelekovčan 12, Marijanović, Horvat (vr), Ferčec , Gregurić 2, Adžaga 2.

Podravka (2.kolo,Koprivnica)

Domović 1, Horvat 5,Cvelber 7, Miklić 4, Stručić, Zvonar 2, Smiljanec8, Javorić 6, Rumek 3, Đelekovčan 12,Marijanović, Horvat (vr), Ferčec 4, Gregurić 5, Liščak 6, Adžaga 8.

Za odigrati je ostalo još samo jedno kolo i to 19.3. u Bjelovaru, a protivnici su, osim domaćina, ekipa Zrinskog. U tim će se  utakmicama odlučivati o prvaku lige Sjever.

Evo i svih rezultata proteklog vikenda.

Podravka – Novska  28:19 (14:8)

Podravka – 1234 Virovitica  36:13 (20:5)

1.HRL –sjever U16 ;2.kolo ;Koprivnica ,12.3.2023

Podravka- Đakovo  42:24 (24:11)

Podravka- Brod  30:13 (17:4)