U prostorijama RK Podravke s.d.d. održana je konferencija za medije uoči 14. Memorijalnog turnira Josip Samaržija Bepo. Podravka Vegeta će ove godine ponovno tradicionalno ugostiti tri ekipe i to rumunjsku Coronu Brasov, mađarski Mosonmagyaróvári KC i ŽORK Jagodina iz Srbije. Turnir će se održavati od 23. do 24. kolovoza u SD Gimnazije Fran Galović, a ulaz u dvoranu će biti besplatan.

Na današnjoj konferenciji se s nekoliko riječi svim prisutnim medijima obratila i nedavno imenovana direktorica Vlatka Mihoci.

Sve vas lijepo pozdravljam i nadam se da ćemo imati uspješnu suradnju. Želim nam uspješnu sezonu, pratite nas i budite nam podrška – rekla je direktorica Vlatka Mihoci.

Sportska direktorica Miranda Tatari Šimunović dotaknula se izmjena u ekipi uz želju da i u novoj sezoni atmosfera bude odlična.

Stvarno je bilo lijepih momenata, predivnih utakmica, a vjerujemo da ćemo u tom tempu nastaviti i dalje – rekla je sportska direktorica Tatari Šimunović uz poziv navijačima i ljubiteljima rukometa da ekipu dođu podržati na tradicionalni turnir Josip Samaržija Bepo.

Ja ću prvo izraziti zadovoljstvo što je Uprava kluba uspjela napraviti jedan ovako dobar turnir gdje imamo tri ozbiljne ekipe, ali i izvrsnu priliku da probamo ono što treniramo. Što se tiče turnira Corona Brasov nam je poznata ekipa iz prošle godine i jako su dobra ekipa u vrhu rumunjskog rukometa i igraju jako dobru i čvrstu obranu. Jagodina je prvak Srbije koja za dva tjedna igra kvalifikacije Lige prvaka, a imaju i ambicije da u ovoj godini dođu do Lige prvakinja. Treća ekipa je Mosonmagyarovari KC koja dolazi iz Mađarske, a svi znamo kakva je mađarska liga. To je jedna ozbiljna ekipa koja u ovoj sezoni želi napraviti korak više – rekao je trener Zlatko Saračević koji u ovim utakmicama zajedno sa stožerom kao primaran fokus uzima igru, a ne rezultat.

Jovana Risović je igrala u mađarskoj ligi, a ovo joj je druga sezona s Podravka Vegetom te itekako vjeruje u ekipu.

Sve nove djevojke su se jako dobro uklopile u ekipu i mislim da imamo jako ozbiljnu ekipu u novoj sezoni spremnu na izazove koji nas čekaju. Što se tiče turnira mogu krenuti s mađarskom ligom i istaknuti da se radi o jednoj od najjačih liga u Europi. Igraju suvremeni rukomet, a što se Jagodine tiče dovoljno govori činjenica da igraju kvalifikacije za Ligu prvakinja, a tu je i Corona za koju smatram da je jača nego prošle godine jer su doveli dosta novih igračica – zaključila je Jovana koja vjeruje da će im turnir biti važan za uigravanje te za detalje koje ekipa još mora uklopiti prije početka Lige prvaka.

U dva dana na rasporedu je šest utakmica pa će prvog dana u petak protivnik Podravka Vegete u 20 sati biti rumunjska Corona Brasov.

Drugi dan turnira u subotu u 11 sati na rasporedu utakmica s ovogodišnjim kvalifikantom Lige prvakinja ŽORK Jagodinom, a turnir će u 20 sati istog dana zatvoriti Podravka Vegeta i mađarski Mosonmagyarovari KC.