Mladi suci u Umagu, u prvom redu Ivana Stančir i Vedrana Koren // Foto Hrvatski rukometni portalNa Festivali rukometa u Umagu svoj seminar, ali i aktivno sudjelovanje u utakmicama mlađih kadetkinja, imali su i članovi Udruge hrvatskih rukometnih sudaca (UHRS). Među njima je i mladi ženski sudački par Ivana Koren i Vedrana Stančir iz Koprivnice, uz ostale.

To su također mladi sudački parovi: Robert Aušperger iz Dugo sela i Marko Zeko iz Čakovca, Ante Mikelić i Petar Parađina iz Solina, Hrvoje Čačić i Frano Josić iz Zagreba, Domagoj Jukić i Davor Milaković iz Osijeka, Ivan Grbavac iz Makarske i Siniša Ravlić iz Vrgorca.

Svi oni imaju dovoljno sudačko iskustvo i predstavljaju potencijal za budućnost, pa im je zato ukazana prilika da sude jedno ovako natjecanje. Suđenjem na ovakvim natjecanjima Strukovno povjerenstvo Udruge prati rad mladih perspektivnih sudaca te kroz nadzor ispravljaju eventualne pogreške i nedostatke, na taj način podižu razinu kvalitete suđenja.

Nadzor su obavljali i pratili napredak mladih sudaca predsjednik Josip Posavec Udruge hrvatskih rukometnih sudaca i iskusni nadzornici suđenja Vladimir Sokol iz Toplićice, Zdravko Golub iz Čakovca, Anto Josić iz Zagreba, Dubravko Konjuh iz Rijeke, Dragutin Modesto iz Kanfanara i Duško Aleksić iz Vižinade.

– Suci su dobro sudili, nije bilo ni jedne primjedbe na suđenje – rekao je voditelj ovog projekta u ime Strukovnog povjerenstva UHRS Boris Milošević iz Osijeka.

Na Festivalu rukometa bila je i delegacija Međunarodnog rukometnog saveza IHF-a, predsjednik PRC(Playing rule Comission, komisija za pravila igre) Manfred Prause i član te komisije Ronald Burgi. sa ciljem edukacije i praćenje rada mladih sudaca. Obojica su bili zadovoljni suđenjem mladih sudaca na ovoj razini natjecanja. Veseli ih pojava mladih ženskih sudačkih parova s kojima su zadovoljni.

Evo tako i pohvale iz Europe za mlade sutkinje i suce, među kojima su i Koprivničanke Ivana Koren i Vedrana Stančir.

Prema Hrvatskom rukometnom portalu