Djevojčice Podravke 3 (godište 2005. i mlađe) su u nedjelju 28.11.2021. odigrale dvije  utakmice 3. kola HRL U – 16 za kadetkinje sa ŽRK Osijekom i RK Orahovicom i upisale pobjedu te neriješen rezultat protiv jake ekipe Osijeka.

Prva utakmica Podravkinih djevojčica sa ŽRK Osijekom bila je prava rukometna poslastica. Puno promjena i dva različita poluvremena. Prvo poluvrijeme bilo je s opuštenijim pristupom u obrani i na jednoj i drugoj strani. Drugo je bilo borbeno s pokretljivijim i čvršćim obranama, ali i dosta tehničkih grešaka u napadu. Uvod u utakmicu bio je blago napet no rezultatski izjednačen. Igralo se gol za gol što je označeno rezultatom 6:6 u osmoj minuti. U slijedeće dvije minute puno iskusnije Osječanke koriste trenutke nepažnje Podravkinih igračica i u samo dvije minute napravile su naizgled uvjerljivi odmak za rezultat 10 : 7. U slijedeće tri minute dolazi do značajanog preokreta, na terenu kao da nema Osijeka, a dominira Podravka te u samo tri minute dolazi do izjednačenja 11 : 11 u trinaestoj minuti. Ponovno se igra gol za gol do 18. minute i rezultata 14 : 14. Iako ”zelenije” Podravkašice, igraju kvalitetnije s manje grešaka i do poluvremena grade prednost od tri gola te odlaze na odmor vodstvom 19 : 16.

Drugo poluvrijeme se nastavlja u istom ritmu. Podravka igra bolje, stvara prilike, ali izostaje realizacija. To koriste Osječanke te u prve tri minute drugog poluvremena izjednačavaju 19 : 19. Igra se istim ritmom i s istim greškama te u 14. minuti drugog dijela Osječanke u par navrata imaju prednost od tri gola do 43. minute kada vode 28 : 25. U zadnjih sedam minuta utakmice Podravkine kadetkinje zbijaju redove i resetiraju igru na postavke iz prvog poluvremena. U zadnjih sedam minuta primaju 4 i postižu 7 golova, a svoj zadnji gol postižu tri sekunde do kraja za izjednačenje te na kraju neriješeni rezultat 32 : 32, ali po zalaganju rezultat vrijedan pobjede.

Drugu utakmicu su mlade Podravkašice igrale s RK Orahovicom. Od samog početka ostvaruje prednost 5 : 0 i pokazuje da je znatno kvalitetnija ekipa što joj omogućava da se igra smireno s točno odrađivanim zadacima za uvježbavanje igre kako u napadu tako i u obrani. Takvom smirenom i rasterećenom igrom ostvaruje veliku pobjedu 43 : 15.

Odlično odrađen vikend i moram pohvaliti zalaganje djevojaka na terenu. Odigrale su dvije izvrsne utakmice i što je u sportu najvažnije izvukle su pouku da utakmica nije gotova sve do zadnjeg sudačkog zvižduka. To je borba kakvu želimo gledati u narednim izazovima – zaključio je o igri svojih djevojaka trener Nenad Smiljanec.  

I ovoga puta odabrane su najbolje igračice za utakmice 3. kruga HRL U-16, a ovoga puta svoje su nagrade preuzele Ena Cvelber i Lea Smiljanec. Bravo cure!

Foto: Najbolje igračice (Ena Cvelber (lijevo), Lea Smiljanec (desno) 

Za Podravku 3 igrale su: Gabriela Domović 1, Ena Cvelber 6, Jana  Miklić 8, Petra Djurdja 1, Lara Zvonar 8, Lea Smiljanec 16, Iva Stručić, Magdalena Rumek 2, Tara Đelekovčan 17, Dorotea Sinjeri, Lana Hrnčić 2, Chiara Markić 2, Lucija Horvat, Ana Javorić 10 i Nika Galinec.

Foto: Dražen Pevač

Izvještaj: Nenad Smiljanec