U rano kišno jutro u Zagrebu se okupila hrvatska ženska seniorska reprezentacija. Nakon kraćeg druženja s novinarima, reprezentacija je krenula prema porečkom hotelu Diamant koji će biti njihov dom sljedećih sedam dana. Tu će izbornik Nenad Šoštarić odraditi prvi krug priprema za Europsko prvenstvo kojem su domaćini Sj. Makedonija, Crna Gora i Slovenija od 04. – 20. studenog 2022. godine.

Sedam podravkašica će se pripremati u Poreču, u naknadnom pozivu izbornika Šoštarića i Nikolina Zadravec

U tjedan dana boravka u Poreču reprezentacija neće imati nikakvih prijateljskih susreta. Izbornikov plan je da vidi u kakvom su tjelesnom stanju igračice na čemu će se i raditi isto kao i na području taktike te obrane. Ono što je izmijenjeno u odnosu na poziv koji smo prethodno komunicirali je da će se reprezentaciji pridružiti i Nikolina Zadravec koja je naknadno pozvana da se priključi ovoj reprezentativnoj akciji. Što se tiče ostalih Podravkinih reprezentativki na ovoj akciji su Tina Barišić, Larissa i Dora Kalaus, Sara Šenvald, Lucija Bešen i Andrea Šimara pa je sveukupno sedam Podravkinih prvotimki na okupljanju koje će najvjerojatnije predodrediti i utjecati na odabir igračica koje će nastupiti na Europskom prvenstvu u studenom. 

Dodajmo i kako se Iryna Stelmakh priključila svojoj reprezentaciji Ukrajine dok je Ana Pandža također na okupljanju s reprezentacijom Austrije. Svim curama želimo sreću i da nam se vrate zdrave i spremne za nove klupske izazove.