I ovogodišnja je Završnica za kadetkinje U16 bila uspješna te su mlade talentirane podravkašice pod vodstvom trenerice Đurđice Zečević uz asistenciju trenerice vratarki Barbaru Stančin u Koprivnicu donijele drugo mjesto i tako postale hrvatske viceprvakinje u svojoj kategoriji. Četiri dana borbenih i vrlo zanimljivih utakmica pratili smo putem You tube kanala HRS-a i podravkašice su bile nezaustavljive i nepobjedive sve do finala kada je ipak bolje u utakmicu ušla ekipa Lokomotive te na kraju i zasluženo slavila 21:16. 

Podravka ponovno ima igračice i u najboljoj sedmorci turnira kako to uglavnom i biva na završnici za kadetski uzrast. Ovoga puta dvije su igračice dio najbolje sedmorke i to kružna napadačica Iva Stručić te vanjska igračica Gabriela Domović, a čast je da je titulu najbolje igračice završnice zasluženo odnijela Tara Đelekovčan. 

Nakon što su se slegnuli dojmovi razgovarali smo s trenericom Đurđicom Zečević i igračicom Tarom Đelekovčan koje su s nama podijelile svoje dojmove. 

Nastavili smo kontinuitet uspješnih nastupa Podravkinih mlađih igračica na prvenstvima Hrvatske što je pokazatelj dobrog rada u našoj rukometnoj školi. Sedam utakmica i 6 pobjeda uz jedan
poraz i gol razliku 168:112 (+56) bilo je dovoljno za osvajanje 2. mjesta nakon poraza od Lokomotive
u finalnoj utakmici prvenstva. Možda je moglo i bolje, ali raspored je bio zahtjevan pa smo prije finala igrali tri odlučujuće utakmice s najjačim protivnicama (Lokomotiva, Sesvete i Zelina). Načele su nas i povrede (Miklić), i na kraju se osjetilo emocionalno i fizičko pražnjenje te se taj mali pad u igri vidio i u finalnoj utakmici protiv Lokomotive koja se pokazala kao vrlo dobra ekipa, koja uostalom čini najveći dio hrvatske reprezentacije.
Pojedinačne nagrade našim igračicama dokaz su da se dobro radi i da smo se pokazali u dobrom svjetlu – rekla je trenerica Đurđica Zečević neke zanimljivosti nakon završetka. 

Jedno je sigurno, a to je da je trenerica Đurđica Zečević zadovoljna onime što su na završnici prikazale njezine igračice. 

Gledano iz trenerskog kuta više sam nego zadovoljna igrom svih mojih djevojaka. Pokazale su znanje, motiviranost i pristojno ponašanje na terenu i izvan njega tako da s pravom možemo biti ponosni na sve njih. Za ovaj uspjeh uz djevojke i trenere zaslužno je i rukovodstvo kluba dobrom logističkom podrškom kao i velika grupa roditelja navijača koji su nas pratili na ovom prvenstvu. Osobna zahvala ide i kolegici Barbari Stančin koja mi je bila pomoć u svakom trenutku – rekla je trenerica Zečević. 

Prije svega želja bih pohvaliti ekipu na izvrsno obavljenom poslu i osvojenom 2. Mjestu. Tempo utakmica je bio težak,  a grupa nije bila za podcijeniti. U grupi smo ostvarili maksimalan učinak od 5 pobjeda te u polufinalu pobijedili Zelinu za prolaz u finale. U finalu smo nažalost izgubili protiv Lokomotive. Nedostajalo nam je malo više koncentracije, energije, ali i sreće. Ovaj uspjeh smo ostvarile kao ekipa u kojoj smo sve bile kao jedan, a trenerica Đurđica i trenerica Barbara doprinosile su dobroj atmosferi koje nije nedostajalo. Zato bih im se i ovim putem u ime ekipe zahvalila na ovih 5 uzbudljivih dana u Poreču. Ponosna sam na svoju ekipu i smatram da smo ovo postigli svojim radom, zalaganjem i natjecateljskim duhom te se nikada nismo predavale – rekla je Tara Đelekovčan kapetanica ekipe.

Komentirala je kratko i nagradu za najbolju igračicu Završnice.

Jako sam zahvalna i sretna što sam proglašena najboljom igračicom završnice. To mi je dodatna motivacija za daljnji rad i napredovanje te se nadam da ću nastaviti igrati u ovakvom tempu. Također sam sretna zbog svojih suigračica Gabirele i Ive koje su uvrštene u najbolju sedmorku prvenstva – zaključila je. 

U svakoj je utakmici proglašena po jedna najbolja igračica, a to su bile Magdalena Rumek, Gabriela Domović, Lea Smiljanec, Antea Marijanović, Lucija Horvat, Tara Đelekovčan.

 

KONAČAN POREDAK:
POREDAK KLUB MJESTO
1. RK LOKOMOTIVA ZAGREB Zagreb
2. RK PODRAVKA Koprivnica
3. RK DUGOPOLJE Dugopolje
4. RK ZELINA Sveti Ivan Zelina
5. ŽRK TROGIR 58 Trogir
6. RK DALMATINKA Ploče
7. RK PETASON VRANJIC Solin
8. ŽRK ZRINSKI Čakovec
9. RK LIBURNIJA OPATIJA Opatija
10. RK SESVETE Zagreb
11. ŽRK OSIJEK Osijek
12. ŽRK BROD Slavonski Brod

Vrijedi zahvaliti i našem sponzoru Podravki d.d. odnosno Kvikiju koji je za djevojke osigurao simpatične majice koje svijetle u mraku pa je naš najdraži maskota cijelo vrijeme mogao bodriti naše djevojke. Isto tako zahvala ide i Robi reklamnom studiju jednom od sponzora koji je ovoga puta za naše djevojke izradio crvene majice s logotipom pijevca i Škole rukometa te su u njima predstavljale naš mali grad Koprivnicu, Grad rukometa i sporta. Na kraju zahvala još jednom ide i roditeljima i obitelji koji su i ovoga puta navijali i bodrili naše cure na putu do još jednog odličja. 

Dodajmo i kako su sve fotogalerije dostupne na ovom linku, a ovdje je dostupan i glasnik.

 

Foto galerija HRS