Nakon jesenske pobjede u Virovitici isti protivnik poražen je u subotu i na našem domaćem terenu. Linice su svladale jako dobrog protivnika rezultatom 38:35.

Pobjeda nije bila nimalo laka jer je klub iz Virovitice, trenutačno trećeplasirana ekipa lige. Još uvijek pretendiraju na mogućnost osvajanja naslova prvaka, a u sastavu broje i nekoliko iskusnih igračica. To nije spriječilo naše djevojke da vrlo dobrom igrom izbore pobjedu i bodove ostave u Koprivnici. Gotovo tijekom cijele utakmice rezultat se kretao u našu korist – rekla je trenerica Đurđica Zečević.

Golovima i igrom  prednjačile  su Lea Smiljanec (10), Jana Miklić (8) i Gabriela Domović (8), a uz bok njima bila je Tara Đelekovčan odličnom igrom u obrani, asistencijama, iznuđenim sedmercima i golovima (5). Veliki doprinos pobjedi dala je i vratarka Nika Galinec sa šesnaest obrana (33 %).

Zbog fizički snažnijih protivničkih igračica, naše mlađe igračice (2008/9) nisu  ovaj puta niti ulazile u igru, roster je bio sužen, tako da je teret cijele utakmice podnijelo 9 „starijih“ igračica (2006/7).

Treba istaknuti da se igralo bez povrijeđene Ive Stručić,jakog igrača obrane, ali taj nedostatak, svojom dobrom igrom, nadoknadile su sve ostale djevojke.

2 .HRL-sjever; 17.kolo ;Koprivnica 18.3.2023

Podravka 2 LINO – 1234 Virovitica   38:35 (19:16)