Rukometašice Podravke 2 Lino su otvorile novu sezonu u 2.HRL sjever. U prvom kolu su na domaćem terenu dočekale ŽRK Brod i upisale pobjedu 32:29, poluvrijeme 17:16.

U prvom poluvremenu Brod je bio dominantnija ekipa koja je u više navrata dolazila do prednosti od dva pogotka no unatoč tome domaća im ekipa nije dopuštala da se ozbiljnije odvoje te je stizala zaostatak i na kraju preokrenula te na odmor otišla s jednim pogotkom prednosti. Rezultat poluvremena je bio 17:16.

Drugo poluvrijeme Podravka 2 Lino je igrala obranu 5-1  te uz malo više efikasnosti došla do malo uvjerljivije prednosti, a veseli i činjenica da je u prvih 17 minuta gostujuća ekipa, Podravki zabila tek 4 pogotka pa je rezultat u 47. minuti bio 29:20. Dobro se domaća ekipa postavila u obrani, pokretljivo i pametno što im je omogućavalo da presjeku lopte gostujućoj ekipi. Uspio se Brod ipak malo rezultatski približiti, ali su podravkašice mirno privele utakmicu kraju i osigurale prva dva boda u 2.HRL sjever, protiv jako dobre ekipe Broda rezultatom 32:29. U redovima Linica se najviše istaknula Lea Smiljanec s 11 pogodaka, a slijede ju  Javorić sa sedam i Rumek te Đelekovčan s po pet pogodaka.

Svaka čast curama, zaslužuju sve pohvale, posebno sam zadovoljan s načinom na koji su igrale obranu u drugom poluvremenu i što su na pametan način dolazile do lopti te su odlično izlazile iz obrane u polukontru i kontru. Šteta što nismo do kraja izdržali u istom tempu i što stečenu prednost iz sredine drugog dijela nismo u potpunosti zadržali, ali ovakve su utakmice način da i to naučimo – zaključio je trener Nenad Smiljanec.

Podravka 2 Lino: Galinec, Marijanović, Horvat; Ivančić 3, Stručić 1, Zvonar, Smiljanec 11, Javorić 7, Rumek 5, Đelekovčan 5, Hrnčić.

Foto: arhiva