U Sesvetama je uoči Božića održan 21. Međunarodni rukometni turnir na kojem je učestvovala i Podravka 3. U godištu 2008/09 nastupalo je osam ekipa raspoređenih u dvije grupe. Osim Podravke u grupu B su svrstane i Lokomotiva, Krka i Dugopolje.
Prvog dana turnira odigravale su se utakmice za poredak po grupama. S dvije pobjede protiv Krke i Dugopolja i izgubljenom utakmicom protiv Lokomotive zauzeli smo drugo mjesto u grupi, a to nam je donijelo polufinalnu utakmicu protiv odlične domaće ekipe Sesveta.

Odličnom obranom i pametnom igrom u napadu u visokom ritmu kontrolirali smo rezultat tokom cijele utakmice. Pobjeda 21:17 nas je odvela u finale gdje smo dočekali stare znanice iz grupe odlično selekcioniranu ekipu Lokomotive.

Utakmicu smo počeli jako loše, dekoncentrirano i u obrani i u napadu. Nismo se pridržavali zadataka koje smo dogovorili u obrani, a u napadu smo se nabijali u sredinu, a kada bi i došli u šansu za pogodak po pravilu bi gađali odličnu golmanicu Lokomotive, kojoj smo vjerujem uveliko pomogli da bude proglašena za najbolju golmanicu turnira.
Ponestalo nam je snage i koncentracije kako bi adekvatno parirali fizički superiornijim protivničkim igračicama. Izgubljena utakmica, no ne i zadovoljstvo postignutim.
Iako smatram da pobjede nisu primarne, ipak nisu nebitne jer igračice treba učiti kako da steknu pobjednički mentalitet, a mi ga pomalo stječemo.

Na kraju ovog izvješća ne preostaje mi ništa drugo nego da čestitam svim mojim igračicama koje su sudjelovale na turniru i svaka od njih dala doprinos u osvajanju drugog mjesta na ovako jakom međunarodnom turniru.

A to su:
Banfić Sara ; Ferčec Dora 9 ; Galinec Nika ; Gregurić Katja 26 ; Hajdinjak Maja Elena 9 ; Jakupanec Klara 12 ; Jelović Antea 1 ; Lengelić Vanessa 15 ;Marijanović Lucija ; Markota Gabrijela 2 ; Milivojević Anja 1 ; Napan Katja 14 ; Radiček Ela ;
Šajković Ema 1 ; Tetec Lora ; Galić Tara ; Ana Adžaga 11 ; Lucija Horvat 8 ; Laura Lišćak 2 ; Doroteja Ivančan

S obzirom da nam dolaze božićni i novogodišnji praznici koristim priliku da u ime mojih igračica i moje osobno ime zaželim svim djelatnicima kluba, svim navijačima Podravke, ljubiteljima rukometa i svim građanima Koprivnice i Hrvatske čestit i blagoslovljen Božić i uspješnu Novu godinu.

Izvještaj pripremila: Snježana Petika