Dobro raspoloženje u Cluju očekuje se i u Koprivnici // Foto Ivo Čičin-MašanskerObjavljeni su sastavi za današnju utakmicu 4. kola B grupe Lige prvakinja između Podravke Vegete i U Jolidon Cluja. U postavu Podravke Vegete vraća se lijevo krilo Nikica Pušić-Koroljević, a u odnosu na sastav iz Cluja, u ekipi je i pivot Andrea Božić. Kod U Jolidon Cluja nema bitnijih promjena, osim što je 16-godišnji Cristinu Laslo zamijenila 185 cm visoka kružna napadačaica, 20-godišnja Irina Ivan.

Sastavi suparnika za današnju utakmicu (gimnazijska sportska dvorana u Koprivnici u 17 sati) su:

PODRAVKA VEGETA: Žderić, Jelčić, Kapitanović; A. Čović, Ž. Čović Pongrac, S. Šenvald, Božić, Gaće, Damnjanović, Milanović Litre, Dragišić, Vidak, Tatari, Horvat, Pušić-Koroljević. TRENER: Neven Hrupec.

U JOLIDON CLUJ: Petrozi, Mazarean, Munteanu; Florea, Paraschiv, Dinca, Mihai, Ivan, Chintoan, Tivadar, Tetean, Turcaş, Safta, Cartaş, Senocico, Vadineanu. TRENER Gheorghe Covaciu.

Utakmicu sude Dankinje Malene Krolokke Lythje i Karina Christiansen, dok je delegatkinja Monika Hagen iz Švedske.

GYÖR – KRIM 29:22 (16:9)

U utakmicu 4. kola Podravka Vegeta ulazi sa četiri boda, Cluj je bez bodova, a u subotu je odigrana utakmice u Györu, gdje je Györi Audi ETO pobijedio slovenski Krim Mercator 29:22 (16:9) i tako s 8 bodova već osigurao prolazak u drugi (četvrtfinalni) krug natjecanja. Krim Mercator ostao je na dva boda.

Važno je istaknuti da u slučaju današnje pobjede Podravka Vegeta i teoretski osigurava nastavak natjecanja u Kupu kupova, što je bio postavljeni cilj ove sezone. U preostala dva kola tražit će se i korak više, tj. plasman u drugi krug. Za to je potreban barem jedan bod, a može i bez njega, što ovisi i o rezultatima 5. kola (Cluj – Krim, Podravka Vegeta – Györ), ali i zadnjeg (Krim – Podravka Vegeta).

U Györu je u subotu bila kopija utakmice iz Ljubljane. Györ nije imao nikakvih poteškoća, a najefikasnija je bila desno krilo Jovanka Radičević sa 7 golova, slijedila ju je Andrea Lekić sa 5, a među istaknutim strijelcima bile su i Brazilka Eduarda Amorim i domaća Anita Görbicz. Kod Krima najefikasnija je bila Mavsar sa 6 golova, a internacionalka Linnea Torstensson dala je 5. Na EHF-ovim stranicama Krimu daju male šanse da bi mogao ponoviti uspjehe od prije 10 godina, kada je bio prvak Europe.

Male šanse Krima, povećavaju mogućonsti Podravke Vegete, koja je u dosadašnjim utakmicama igrala ujednačeno, kompaktno, borbeno, s odličnom obranom i golmanicama i napadom ”koliko je trebalo”.

Stari Latini rekli bi ”Gaudeamus igitur”, tj. ”Veselimo se, dakle” rukometu.