Rukometašice Podravke Vegete su danas poražene na domaćem terenu od Dugog Sela ’55 u 14. kolu 1.HRL za žene. Nije to dobro izgledalo od prve minute, a koprivničke rukometašice mučile su se u napadu, ali i u obrani. Vodila je cijelo vrijeme ekipa Dugog Sela, a najviše što su uspjele do kraja poluvremena izvući podravkašice bio je neriješen rezultat, bilo je 14:14 na poluvremenu.

U drugom poluvremenu su se podigle malo koprivničke rukometašice i do 40. minute su uspjele ugrabiti  +3, bilo je 20:17, bio je to trenutak u kojem je trebalo prelomiti, uvjerljivije se postaviti i preuzeti kontrolu igre no umjesto toga gošće su se u narednih deset minuta još više borile za svaku loptu te je u 50. minuti bilo 22:22. Zadnjih 10 minuta bilo je biti ili ne biti, igralo se gol za gol, a onda na 25:25, ponovno promašen sedmerac, obranila je Budić i pokušaj Kalaus izvana, a potom i pokušaj Šimare sa 6 metara. Bio je to dovoljan vjetar u leđa ekipi Dugog Sela koja je zabila za 25:26 te napravila povijesni uspjeh u Koprivnici. S razlogom su se danas izabranice Nenada Plašića veselile u Koprivnici jer su slomile najtrofejniju žensku ekipu Hrvatske. Nakon utakmice svoje izjave dali su trener Željko Babić i igračica Ana Turk.

Veliko razočaranje, poraz koji je neobjašnjiv. Izgubili smo od ekipe koja je slabija od nas i nema opravdanja. Loš angažman, loša disciplina, spori, nezainteresirani i moramo prespavati te sutra napraviti hitan sastanak da vidimo koji su nam daljnji koraci – rekao je trener Željko Babić. 

Čestitam ekipi Dugog Sela, danas su stvarno igrali odlično. Mi nismo bili na nivou, izgledalo je kao da nismo došle na utakmicu. Žao mi je što se ovo dogodilo i ovim putem se ispričavam jer smo na ovakav način izgubile ove važne bodove – rekla je Turk nakon utakmice. 

PODRAVKA VEGETA 25 (14)

DUGO SELO 26 (14)

Dvorana: ŠSD Josip Samaržija Bepo. Gledatelji: 70 Suci: Matija Cingesar i Matej Pavlović. Delegat: Boris Čačić

Podravka Vegeta: Tucaković(2), Bešen(3);  Turk 7, Vuković, Stelmakh 3, Popović 2, Guskić, Franušić 3, Kalaus 2, Šenvald 1, Mrđen, Vuljak, Barišić, Šimara 2, Pandža 5. Trener: Željko Babić.

Dugo Selo ’55: Budić (8), Lukšić 2, Čalušić 7, Petković 1, Jurešić, Golub, Jakešević 4, Žerdin, Bebek 4, Pilić 1, Svetec 1,Miličević, Štritof, Oršulić, Grgošević 1, Dičak 5. Trener: Nenad Plašić.

Foto: Ivan Brkić