Rukometašice Podravke Vegete danas su pobjedom u Umagu označile start drugog dijela prvenstvene sezone. Bio je to zaostali susret 11. kola koje se odigralo pred nekoliko desetaka navijača u dvorani Stella Maris u Umagu, a nakon nešto više od 10 minuta igre podravkašice su već imale uvjerljivu prednost koja je do sredine poluvremena bila dvoznamenkasta. Svoje su minute danas dobro iskoristile igračice koje u Europskoj ligi imaju manju minutažu. Nekoliko je igračica ostalo u Koprivnici gdje su danas redovno trenirale dok je njih trinaest išlo na gostovanje u Umag. Utakmica je završila uvjerljivom pobjedom 14:40, poluvrijeme je bilo 4:21. Nakon utakmice svoje su izjave dali trener Željko Babić i igračica Katja Vuković koja je danas zabila 10 pogodaka. 

Svakako bih čestitao curama na odličnom pristupu i igri. Bila je ovo jedna visoka pobjeda i sigurno da nam je trebala jedna ovakva utakmica da se i one cure koje manje igraju u Europi vrate u natjecateljski ritam. Već u subotu nas čeka utakmica na domaćem terenu i vjerujem da će ponovno pokazati jedan dobar performans – rekao je trener Babić.

Vratile smo se prvenstvenim obavezama i upisale još jednu pobjedu. Dobile smo priliku, a nastojale ju dobro iskoristiti, mi koje igramo manje u Europi. Postigle smo puno lakih i brzih golova, držale se svih dogovora. Za kraj pozivam sve navijače da nam dođu u subotu u dvoranu i bodre nas u našem sljedećem prvenstvenom ogledu protiv Osijeka – zaključila je Vuković.

Utakmica je na rasporedu 28. siječnja s početkom u 14.00 sati u ŠSD Josip Samaržija-Bepo.

Podravka Vegeta: Tucaković (8+1), Galinec (5); Zadravec 1, Turk 4, Vuković 10, Popović 9, Guskić 4(2), Franušić 2, Šenvald, Mrđen 6, Vuljak 2, Šimara, Pandža 2(1). TRENER: Željko Babić.

Foto: Ivan Brkić