Rukometašice Podravke Vegete će u petak 14. listopada odigrati utakmicu 5. kola 1.HRL za žene i to u Nedelišću u dvorani Aton gdje ih očekuje utakmica s ekipom Zrinskog iz Čakovca koju predvodi trener Goran Mrđen. Nakon pauze od prvenstva kako zbog reprezentativnog tjedna tako i zbog odigravanja 2. kola pretkvalifikacija za Europsku ligu, podravkašice se vraćaju klupskim obavezama i nastavljaju pripremu za 3. kolo pretkvalifikacija koje je na rasporedu početkom prosinca. Ždrijeb je EHF zakazao za 18. listopad u 16.00 sati kada ćemo doznati protivnika u kvalifikacijama. Uoči petog prvenstvenog kola koje je na rasporedu ovog petka razgovarali smo s trenerom Željkom Babićem i igračicom Nikolinom Zadravec.

Trener ekipe Podravke Vegete Željko Babić//foto:Ivan Brkić

Pripremamo se za utakmicu sa Zrinskim, naravno da želimo imati odličan performans. Ono što bih naglasio je da je to ekipa koja je jako dobra u tranziciji. Igraju jako dobro s pivotmenom uz puno viškova na desnu stranu i naravno da mi želimo što više toga zaustaviti da bi bili što uspješniji. Što se tiče zdravstvenog stanja u ekipi neće biti Eme Guskić koja se oporavlja od ozljede ramena pa će preskočiti ovu utakmicu da ne riskiramo neku težu povredu – rekao je trener Babić uz naravno Franušić, Megerle i Turk koje se još neko vrijeme neće priključiti treninzima u punom opsegu.

Stožer RK Podravke Vegete na utakmici (lijevo Nikola Golub, sredina, Antonio Pranjić, desno trener Željko Babić//foto: Ivan Brkić

Kao i uvijek maksimalno smo posvećeni pripremi i ne želimo ni u kojem slučaju podcijeniti našeg protivnika koji je posljednje dvije sezone bio i na završnici hrvatskog kupa za žene baš kao i Podravka, vodi ih izvrstan trener tako da mi moramo biti dobri u svim elementima igre – zaključio je trener Željko Babić. 

O nadolazećem susretu je svoj komentar dala i Nikolina Zadravec.

Nikolina Zadravec u trku//foto:Ivan Brkić

U petak nas očekuje utakmica sa Zrinskim iz Čakovca. Oni su jedna dobra ekipa koja voli puno trčati. Mislim da se moramo fokusirati na našu obranu i da zabijamo što više lakših golova iz polukontre i kontre. Moramo biti fokusirane svih 60 minuta i svaka mora odraditi svoj zadatak u igri te očekujem i vjerujem da ćemo uzet dva boda – zaključila je Nikolina Zadravec. 

Podsjećamo utakmica se igra u dvorani Aton u Nedelišću u petak, 14. listopada s početkom u 19.00 sati, a sudit će ju sudački par Cingesar-Pavlović.

Odmah vrijedi i najaviti dva kola koja slijede već sljedeći vikend u Koprivnici kada će Podravka Vegeta igrati zaostali susret 4. kola s Dalmatinkom iz Ploča i to u subotu 22.listopada s početkom u 16.00 sati u ŠSD Josip Samaržija-BEPO. Također u nedjelju u 23.listopada u dvorani Josip Samaržija-BEPO je na rasporedu susret redovnog 6. kola 1.HRL za žene sa Splitom 2010 s početkom u 16.00 sati. Ulaz je za najavljene susrete i dobrodošli ste da nam se pridružite i bodrite naše cure u ovim susretima.