Rukometašice Podravke Vegete će ove subote u 20.00 sati u ŠSD Josip Samaržija-BEPO odigrati svoju prvu domaću prvenstvenu utakmicu 2.kola 1.HRL za žene. U goste nam stiže Rukometni klub Sesvete. Utakmicu će suditi sudački par Grubor-Katanić. Ulaz u dvoranu je slobodan, a cijeli dan uoči utakmice održava se i Lino kup uz brojna druga događanja za djecu koja možete također pogledati na našoj stranici ili na linku. Uoči utakmice trener Željko Babić ispričao nam je svoja očekivanja.

Trener Željko Babić//foto: Ivan Brkić

Mi bi htjeli imati bolju kontrolu napadačke igre Sesveta jer je to ekipa koja je jako mlada, koja punu trči i koja ima izvrsnog trenera. Svi moramo imati malo bolji angažman, prije svega mentalni i moramo  ispravljati ono što nije bilo dobro protiv Dugog Sela kao ni s Fehervarom, a to je broj tehničkih pogrešaka. Vjerujem da će tako i naš performans biti puno bolji. Nama je hrvatsko prvenstvo jako važno kao što nam je i bitna svaka utakmica i sigurno ćemo se dobro pripremiti – rekao je trener Babić. 

Ekipa ima gust raspored i tjedan nakon 2. kola pa je u sljedećem tjednu ponovno na rasporedu europska utakmica sa Siofokom u srijedu i 3. kolo s Trogirom na koje ekipa putuje sljedeće subote.

Sigurno je da mi želimo ostati u dodiru s europskim rukometom i zato želimo i dalje igrati s jakim ekipama iz mađarske lige. Osjetili smo to i za vrijeme priprema, a to sad radimo i između prvenstvenih utakmica. Vjerujem da je to odličan put u razvoju naših mladih igračica i da dosegnemo određenu razinu forme koja će nam biti potrebna kad nam dođu malo teže utakmice u 12. mjesecu kada ćemo igrati utakmicu s Lokomotivom i dvije kvalifikacijske za Europu. Mi iz tih razloga imamo aktivnosti u tjednu između utakmica i vjerujem da će nam to osigurati sazrijevanje i sve kvalitetnije performanse – zaključio je trener Babić. 

Lucija Bešen//foto: Ivan Brkić

Vratarka Lucija Bešen je također najavila što nas očekuje u subotu na domaćem terenu protiv Sesveta.

U subotu nas očekuje prva utakmica na domaćem terenu. Nakon prve gostujuće pobjede u Dugom Selu vjerujemo u nastavak pobjedničkog niza. Iznimno mlada ekipa s novim trenerom u odnosu na prošlu sezonu. Nekoliko djevojaka koje su bile okosnica ekipe su napustile njihove redove. U prvom kolu su slavile u Rijeci protiv Zameta i dobro ćemo analizirati protivnika. Nadamo se da možemo odigrati kvalitetnu obranu i minimalizirati tehničke pogreške u odnosu na prošlu utakmicu. U utakmicu moramo ući s pravim pristupom i tako jedino nećemo imati problema s njima. Mlada su ekipa koja dobro trči i vuče zato će biti jako bitno vraćati se – rekla je Bešen.