U Koprivnici je odigrano 18.kolo 1.HRL za žene, a danas je u goste stigao Zrinski iz Čakovca. Već je u prvim minutama Podravka nametnula svoj ritam koji je itekako pokazivao onu brzu stranu koju Podravka može imati. Nakon šest minuta igre bilo je 7:2, a rezultatsku su prednost nastavile domaće igračice graditi i u nastavku te sredinom poluvremena Podravka ima velikih +9, a do kraja poluvremena su igračice nastavile u dobrom ritmu te su na odmor otišle u plusu, 26:11. 

U drugom poluvremenu podravkašice su nastavile povećavati rezultatsku prednost te na kraju upisale pobjedu 45:17. Danas je najviše pogodaka zabila Sara Šenvald, ukupno 7, slijede Šimara i Turk s po šest pogodaka i Zadravec i Barišić s po pet pogodaka. Antonia Tucaković je danas upisala devet obrana. 

Ana Turk//foto: Ivan Brkić

Krenule smo ozbiljno kao što bi to trebale u svakoj utakmici i to je od samog početka izgledalo dobro. Dobra obrana, polukontra i kontra te laki golovi bili su razlog da budemo zadovoljne i mi, a vjerujemo i trener – rekla je Ana Turk koja je u današnjoj utakmici postigla 6 pogodaka.

Antonio Pranjić//foto: Ivan Brkić

Čestitam mojim igračicama na uvjerljivoj pobjedi, danas smo ispunili sve što smo se dogovorili i sve je bilo odlično odrađeno te je dobro funkcioniralo na terenu – rekao je trener Antonio Pranjić.

Uoči početka današnje utakmice koja je prva na domaćem terenu od povratka naših kadetkinja s Mediteranskog prvenstva u Grčkoj upriličena je mala svečanost za osvajačice bronce na Mediteranskom prvenstvu u Grčkoj. Katji Vuković, Lei Smiljanec i Tari Đelekovčan je poklon pakete uručila direktorica Rukometnog kluba Podravka Vlatka Mihoci, a one su svojim nastupima za reprezentaciju uz čestitke i mali znak pažnje u potpunosti zaslužile da budu na ponos klubu.

Podravka Vegeta: Tucaković(9), Bešen(6); Zadravec 5, Turk 6, Vuković 2, Stelmakh 4, Guskić 1, Franušić, Kalaus L. 2, Šenvald 7, Kalaus D. 2, Mrđen 2, Vuljak 2, Barišić 5, Šimara 6, Pandža 1. Trener: Antonio Pranjić

Zrinski: Kozjak, Car, Balent 1, Balaško 1, Kosovac 3, Milošević 6, Varga, Janković, Balić, Posavac 3, Krizmanić 2, Makarova, Cvitanović 1, Mihalković. Trener: Goran Mrđen

Isključenja: 12 min Podravka Vegeta (Stelmakh, Kalaus L. 2+2, Šenvald, Vuljak, Barišić) 6min ŽRK Zrinski (Balent 2+2, Cvitanović)

Sedmerci: Podravka Vegeta 4/5 /ŽRK Zrinski 2/5

Foto: Ivan Brkić