Rukometašice Podravke Vegete su u Koprivnici odigrale 4. kolo Europske lige protiv danskog Nykobinga i upisale poraz 24:29, poluvrijeme 11:16.

Nykobing je utakmicu otvorio vodstvom 2:0, ali do 5. minute je izjednačila Podravka i nagovijestila borbu. I držale su korak s Dankinjama do 8. minute kada su se gošće opet odvojile na dva pogotka prednosti. Otišle su do 10. minute i na +3, ali vraća nadu Larissa Kalaus koja drži svoju ekipu u igri i dolaze u nastavku izabranice Željka Babić na pogodak zaostatka, precizna je za taj priključak bila Šimara s krila. Uslijedila je tehnička greška u redovima Dankinja i kontra u kojoj je Šimara bila ometena i nema izjednačenja, ali ni isključenja ni dosuđenog sedmerca za podravkašice odlučili su suci. Nakon 15 minuta igre bilo je 7:8, podravkašice su samouvjereno i čvrsto nastavile u obrani i puhale su za vrat Dankinjama koje su i dosta griješile. Izjednačenje nosi Ana Pandža u 17. minuti, bilo je 8:8. Nije bilo dobro u nastavku, više od četiri minute bile su ponovno bez pogotka podravkašice, ali Larissa Kalaus nakon toga u 21. minuti zabija sedmerac, jedan je skinula Tucaković gošćama, a nakon toga i zicer te Pandža zabija za 10:10. Bilo je nakon toga i 11:11, ali griješe podravkašice, prodaju loptu za čistu kontru. Nakon toga kradu Dankinje još jednu loptu i odlaze na +3, bilo je 11:14, a preostalo je još pet minuta do kraja prvog dijela. Suđeno je probijanje na Zadravec, a nakon toga je iznudila sedmerac Dora Kalaus, ali nisu se iščupale iz te crne rupe podravkašice do kraja poluvremena i umjesto da na odmor odu u egalu kako je i izgledala borba u prvom poluvremenu, uslijedilo je još jedno isključenje podravkašicama i dosuđen sedmerac gošćama u posljednjoj sekundi prvog dijela koji je odveo Nykobing na +5, poluvrijeme je završilo rezultatom 11:16.

U drugo poluvrijeme krenuli smo s igračicom manje, a samouvjereno to koriste gošće i dolaze do prvih +6 u današnjoj utakmici. Približile su se ponovno podravkašice na četiri pogotka zaostatka nakon 4 minute drugog dijela, a onda se otvorilo i podravkašicama i spojile su sjajan niz te zaostatak iz prvih minuta drugog dijela prepolovile sa šest na 3. Nije još bilo gotovo i tinjala je nada u nastavku, ali iz ničega, ponovno se unijela nervoza u redovima podravkašica koje su nakon deset minuta drugog dijela ponovno zaostajale 6 pogodaka. Tucaković koja je prilično dobro odradila svoj zadatak na vratima, izašla je, a na vrata je ponovno stala Bešen i skinula dva zicera zaredom, ali nije to puno utjecalo na tijek rezultata jer su držale 6-7 pogodaka prednosti Dankinje. Griješile su dosta Dankinje i u posljednjim minutama, dobile i dva isključenja, a podravkašice su minutu i pol prije kraja bile na četiri pogotka zaostatka. Minutu prije kraja isti rezultat kao iz Danske 23:28, a pobjeda zasluženo ide u ruke Nykobinga, ekipe koja je danas ponovno pogreške naše ekipe iskoristila i pretvorila ih u zasluženu pobjedu. Utakmica je završila rezultatom 24:29. Danas je u redovima podravkašica najviše pogodaka postigla Larissa Kalaus, ukupno osam te Pandža pet, a golmanice su zajedno upisale 9 obrana. 

Larissa Kalaus//foto: Ivan Brkić

Previše osciliramo, od toga da dođemo u odlične trenutke utakmice do toga da uđemo u crnu rupu u kojoj obrana ne funkcionira, a i u napadu radimo tehničke greške i tako im dajemo mogućnost da dođu do lakih pogodaka. U prvom poluvremenu trener je to probao prekinuti time-outom da nas podrži, ali ponovno smo promašile izboreni sedmerac što je već nekako postao obrazac koji se ponavlja nažalost. Ostaje žal zbog toga jer smo s ovom ekipom pokazali da možemo no bilo je nedovoljno da dođemo do tog pozitivnog rezultata – rekla je Larissa Kalaus. 

Team time-out//foto: Ivan Brkić

Ponavlja se ono što smo govorili, imamo crne rupe kad u 5-6 minuta napravimo isto toliko pogrešaka iz nekih čudnih situacija, teško je to za objasniti. Moramo trenirati, pokušati napraviti stresne situacije na treningu, povećati intenzitet i smanjiti tehničke greške kojih smo danas imali 16-17 i iz nekih dobili direktne golove. Tako je teško igrati i moramo trenirati, nastaviti raditi i nadati se da ćemo to popraviti trenirajući jer naš problem su tehničke greške – rekao je trener Željko Babić. 

 PODRAVKA VEGETA- NYKOBING  24:29 (11:16)

ŠSD Josip Samaržija-Bepo Gledatelja 800. Suci: Marco Di Domenico i Lorenzo Fornasier (Italija). Delegat: Peter Dvorsky(Slovačka).
PODRAVKA VEGETA: Tucaković,(4+1) Bešen (4)(1); Zadravec 1, Turk , Stelmakh, Popović, Guskić 3, Franušić 1, L. Kalaus 7, Šenvald 1, D. Kalaus, Mrđen, Vuljak, Barišić 3, Šimara 2, Pandža 5. TRENER: Željko Babić.
NYKOBING: Egestorp (1), Greve (12); S. Nielsen S. , A. Nielsen 1, Jorgensen, Axner 1, Mikkelsen 2, Flader, Madsen 6, Svele 5, Halilčević 8, Olsen, Sajka 1, Bardrum 2, Van der Vliet 2, Kristiansen 1. TRENER: Jakob Larsen.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 8(5), Nykobing 2(1),
ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta  10 min. (Barišić 2+2+2, Kalaus 2+2 ,) Nykobing 16 min. (Mikkelsen, Flader, Madsen, Svele 2+2, Olsen, Van Der Vliet, Kristiansen)

Foto: Ivan Brkić