Rukometašice Podravke nastavile su svoj maksimalan niz te su nakon pet pobjeda u skupini došle i do polufinalnog susreta koji je trebao odlučiti jednog od finalista ovogodišnje Završnice.

U polufinalu su se našle s jako dobrom ekipom Zeline. Bila je to jedna odlična i napeta utakmica u kojoj je veću dominaciju prvih 30 minuta imala Zelina.

Otvorile su utakmicu bolje nego podravkašice, ali želja i volja, borbenost ali i navijači,  pogurali su naše djevojke koje su u 30. minuti, deset minuta prije kraja izjednačile, bilo je 15:15. Nije nedostajalo drame ni do samog kraja, ali odabranice Đurđice Zečević su u zadnjim minutama zadržale fokus i koncentraciju te upisale minimalnu, ali jako vrijednu pobjedu 21:20.

U finalu će se podravkašice sresti ponovno s Lokomotivom što znači da će za zlato morati još jednom položiti ispit s njima. Bez obzira na sutrašnji dan, slijedi odmor, zasluženi, a mi samo možemo biti ponosni na cure i trenericu Đurđicu Zečević kao i Barbaru Stančin i dosadašnji uspjeh.

Danas su u dvije odigrane utakmice najkorisnijim igračicama proglašene Gabrijela Domović i Magdalena Rumek. Veseli činjenica da se svaku utakmicu druga igračica istakne kao najbolja čime su sve pokazale kvalitetu i spremnost da daju svoj doprinos rezultatu.

Treba reći kako je za sutra još uvijek upitna Jana Miklić koja je jučer u utakmici ozlijedila gležanj, ali mi joj želimo da još malo odmori i možda ipak uspije zaigrati u finalu. Čestitke svima još jednom, bravo za navijače, trenerice i naravno naše cure koje su spremne preokrenuti sve, da bude baš onako kako su zamislile, da osiguraju željeno finale i sportskim duhom, timskom igrom i borbom do samog kraja uspjele su u tome.