Rukometašice Podravke, točnije kadetkinje U16 koje su svoj plasman na državnu završnicu osigurale sigurnim prvim mjestom u 1.HRL regija sjever završile su natjecanje u Skupini B današnjom utakmicom i pobjedom protiv Sesveta zadržale su se na prvom mjestu s maksimalnih deset bodova te se plasirale u polufinale.

Ukupno pet pobjeda upisale su kadetkinje i to protiv Trogira 23:19 i Broda 29:17, prvog dana natjecanja. Drugi dan uslijedile su pobjede protiv Dalmatinke 28:8 i Lokomotive 19:18 te danas u jutarnjim satima protiv Sesveta 27:14.

U svim utakmicama vidjela se velika borbenost koprivničke ekipe, a možda je najteža i najzahtjevnija bila ona protiv Lokomotive jer naše su cure za protivnice imale ekipu koja čini okosnicu, odnosno veći dio sastava hrvatske ženske kadetske reprezentaciju na čelu s izbornikom i trenerom Vedranom Krkačem. Iako se do kraja lomio rezultat, mirnije su ostale podravkašice uz dobro vodstvo trenerice Đurđice Zečević te angažman trenerice vratarki Barbare Stančin te su vrijednom pobjedom zadržale svoju prvu poziciju.

Prva je pozicija potvrđena danas kada je odigrana i posljednja utakmica utakmicu skupine B sa Sesvetama te s ukupno deset bodova i prvim mjesto završavaju natjecanje u skupini. Danas im slijedi polufinale sa Zelinom u 19.15 sati. Pobjednici polufinalnih susreta igrat će finale, a poraženi će igrati za treće odnosno četvrto mjesto. 

U pet utakmica imali smo i proglašene najbolje pojedinke i to Luciju Horvat, Anteu Marijanović, Leu Smiljanec, Taru Đelekovčan te Gabrielu Domović. 

I polufinalne susrete možete pratiti na You Tube kanalu HRS-a, a cijela fotogalerija protekla tri dana dostupna je na linku.

Za kraj samo možemo reći bravo za djevojke, trenericu Đurđicu Zečević, bravo za proglašene najbolje pojedinke i naravno za roditelje i navijače koji glasno bodre kroz sve utakmice. Mi samo možemo reći, čestitke svima još jednom i samo strpljivo, medalja vam se već smiješi.