Rukometašice Podravke Vegete su uoči reprezentativne pauze upisale uvjerljivu pobjedu u 16. kolu 1.HRL za žene protiv Trogira ’58 55:18, poluvrijeme 30:10. Posljednja doduše nešto veća pobjeda, predstavljena i kao rekordna pobjeda, podravkašica, bila je u veljači 2010. godine kada je Podravka Vegeta u Koprivnici svladala Tvin Trgocentar 58:11. Bile su blizu danas podravkašice da postave novi rekord no treba ga još malo pričekati. Dodajmo kako je danas najviše pogodaka zabila Andrea Šimara, ukupno 18, Zadravec je zabila 7, Popović 6 dok su golmanice upisale 23 obrane, Tucaković 15, a Bešen 8.

Čestitam našim igračicama na pobjedi i na nova dva boda. Držali smo od početka utakmice čvrstu i  agresivnu obranu koja nas je dovodila u situacije za postizanje brzih pogodaka iz kontre i polukontre, što je na kraju dovelo do ovako visokog rezultat – rekao je trener Antonio Pranjić.

Znali smo da je Trogir posljednja ekipa na tablici, ali smo znali da u utakmicu ne ulazimo lagano i da od početka moramo dati sve od sebe, odigrati dobru obranu što smo na kraju i odigrali. Vukle smo kontru i polukontru, stvarali šanse i sve što je trener tražio od nas smo i napravile. Slijedi nam reprezentacija, a nakon toga povratak klupskim obavezama – rekla je Andrea Šimara.

PODRAVKA VEGETA: Tucaković (15), Bešen (8); Zadravec 7, Turk 2, Popović 6, Guskić 2(2), Franušić 2, Šenvald 5, D. Kalaus 4, Mrđen 3, Vuljak 1, Barišić 2, Šimara 18, Pandža 3. TRENER: Antonio Pranjić.

TROGIR 58: Katić (1), Pavković (1), Mrkonjić; Vučković, Tonković 4, Cvijić, Karabatić, Ćavar 1, Gašpić, Piteša 5, Ćaleta, Brajnov 2(2), Tomić 1, Odak 2(1), Radić 2, Stipčić 1. TRENER: Joško Radić.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 2(2), Trogir 4(3).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 2 min. (Popović), Trogir 58 4 min. (Tomić, Odak).

Foto: Ivan Brkić