Rukometašice Podravke Vegete su odigrale 20. kolo 1.HRL za žene na domaćem terenu protiv Bjelovara te upisale uvjerljivu pobjedu 40:15, poluvrijeme 18:6. Utakmicu su domaće rukometašice otvorile s dva promašaja zaredom, ali nije to iskoristila ekipa Bjelovara pa su podravkašice jako brzo otišle na 3:0 i tako je trener Bjelovarčanki nakon četiri minute susreta bio prisiljen pozvati minutu odmora jer je njegova ekipa i dalje bila bez pogotka. Po prvi puta u današnjem susretu do +5, koprivničke rukometašice dolaze u 14. minuti, bilo je 8:3. Uz rotacije koje je napravio trener Pranjić i u nastavku ostaju u odličnom ritmu koprivničke rukometašice pa je prednost domaće ekipe dvije minute prije kraja prvog dijela otišla do +10, a poluvrijeme je završilo s uvjerljivim plusom za domaću ekipu i rezultatom 18:6. U prvom su poluvremenu podravkašice primile samo šest pogodaka stoga se bez sumnje može reći da smo gledali borbenu i odvažnu ekipu.

Snažno su podravkašice krenule i u drugo poluvrijeme i nakon samo dvije i pol minute bilo je 21:6 i velikih +15 za domaću ekipu. Treba pohvaliti i vratarku Tucaković koja je bila sjajan vjetar u leđa ekipi u drugom poluvremenu dok je svoj posao odlično odradila i Bešen u prvom dijelu.

U 43. minuti bilo je velikih +20 za podravkašice, rezultat je bio 30:10. Do kraja su koprivničke rukometašice nastavile povećavati već uvjerljivo stečenu prednost i utakmicu su zaključile velikom pobjedom 40:15. Jedan dio rukometašice odlazi u reprezentaciju, a ostale će nastaviti s treninzima i pripremama za obaveze koje slijede po povratku iz reprezentacije.

Danas je u redovima Podravke Vegete najviše pogodaka postigla Šimara, ukupno osam, a po šest su dodale Turk i Stelmakh. Vratarke Tucaković i Bešen su imale svaka po osam obrana.

Trener Antonio Pranjić//foto: Ivan Brkić

Nakon utakmice svoje su izjave dali trener Antonio Pranjić i igračica Elena Popović.

Čestitam curama na pobjedi i nova dva boda. Danas je od samog početka obrana bila čvrsta, agresivna i pokretljiva, a to nam je donijelo puno pogodaka iz kontre i polukontre što je vidljivo i po visokom rezultatu. Slijedi nam reprezentativna stanka koju ćemo iskoristiti za nadogradnju nekih segmenata te za individualan rad – rekao je trener Antonio Pranjić. 

Foto: Ivan Brkić

Elena Popović također je čestitala svojoj ekipi.

Bitna dva boda u prvenstvu prije stanke za reprezentaciju. Mislim da smo igrale jako dobru obranu što pokazuje i broj dobivenih golova. U prvom smo poluvremenu dobile samo šest, a ukupno smo primile 15. Vratarke su odlično branile što nam je dalo vjetar u leđa i za brzu kontru te nam je omogućilo da sigurno idemo u napad i zabijemo dosta golova. Možemo biti zadovoljne kako smo ovo odigrale – rekla je Elena Popović. 

Podravka Vegeta: Bešen(8), Tucaković(8); Zadravec 3, Turk 6, Stelmakh 6, Popović 2, Guskić 4, Franušić 2, L. Kalaus, Šenvald 1, D.Kalaus 2, Mrđen, Vuljak 1, Barišić 3, Šimara 8, Pandža 2. Trener: Antonio Pranjić

ŽRK Bjelovar: Pokopac, Turkalj; Madžarević 1, Jelenović 1, Oremović 1, Paštar 3, Mikulić 1, Aušperger, Sofić, Gavrić 3, Gašparović 2, Ivanda 1, Pifar 1, Petrović, Ravenšćak 1. Trener:Dario Obran.

Isključenja: Podravka Vegeta 4min (Šenvald, Barišić) /Bjelovar 8min (Jelenović, Paštar, Gavrić, Pifar)

Foto: Ivan Brkić