Rukometašice Podravka Vegete su na današnjem gostovanju u Rijeci upisale uvjerljivu pobjedu protiv Zameta rezultatom 20:41, uz rezultat poluvremena 9:20. Danas je u redovima Podravka Vegete najefikasnija bila Andrea Šimara s deset pogodaka i sa stopopostotnim učinkom, dok je Zadravec postigla 7, a Popović pet pogodaka.

Podravkašice su odlično otvorile današnju utakmicu te je ekipa Zameta u prvih osam minuta ostala tek na jednom pogotku, a dotad je Podravka već ugrabila pet pogodaka prednosti, rezultat je bio 1:6. Nastavile su povećavati podravkašice u nastavku prvog dijela i već do poluvremena postigle čak 20 pogodaka te na odmor otišle s +11.

U drugom poluvremenu isti scenarij uz rotiranje igračica, ali podravkašice su nastavile u istom ritmu povećavati svoju prednost. Utakmicu je ekipa završila s više od 40 postignutih pogodaka, velikom prednošću i rezultatom 20:41. Nakon utakmice svoje su izjave dali Andrea Šimara i trener Antonio Pranjić.

Čestitam curama na nova dva boda, danas smo u Rijeci imali neke nove zadatke koje smo dobro odradili. Kao što smo i najavili moramo svaku utakmicu ići maksimalno jako i prikazivati najbolje što možemo kako bi mogli napredovati i što prije doći do onoga što želimo te pokazati da više vrijedimo nego što smo to pokazali dosad – rekao je trener Antonio Pranjić.

Nakon poraza protiv Dugog Sela morali smo dići glave i nastaviti dalje i iz utakmice u utakmicu dižemo formu. Ova utakmica je bila dobar pokazatelj toga. Uz puno rotacije odradile smo ono što je trener tražio od nas. Dobrom obranom i istrčavanjem kontre i polukontre napravile smo prednost i nadograđivale je iz minute u minutu do kraja susreta – rekla je Andrea Šimara. 

Zamet; Mraković(1), Leverić(3);Troskot 1, Plahinek 6, Budić, Mršić 2, Nekić, Budić, Tabar 3, Pleša 5, Pleše,Visković 1, Grozdanović 2, Cvijić, Strukar. Trener: Štokić Josip.

Podravka Vegeta:Bešen(11), Tucaković(4), Zadravec 7, Turk 2, Vuković 1, Stelmakh, Popović 5, Guskić 1, L. Kalaus 4, Šenvald 1, D.Kalaus 1, Mrđen, Vuljak 2, Barišić 4, Šimara 10, Pandža 3. Trener: Antonio Pranjić
Sedmerci: (Zamet 5/6)(Podravka Vegeta 3/3)
Isključenja: Zamet 4 min.(Mršić, Pleše)/ Podravka Vegeta 4 min. (Guskić, Kalaus L.)

Rukometašice Podravke Vegete vraćaju se u Koprivnicu i nastavljaju s pripremom za nedjeljnu utakmicu. Put Debrecena kreću u subotu, dok je u nedjelju s početkom u 18.00 sati na rasporedu posljednje kolo Europske lige u Mađarskoj. Prijenos će biti na Arena sport TV.

Foto: Romana Mihalec