Rukometašice Podravke Vegete su danas u dvorani Aton u Nedelišću odigrale utakmicu 5. kola 1.HRL za žene protiv Zrinskog iz Čakovca i upisale uvjerljivu pobjedu 15:36, uz rezultat poluvremena 5:17.

Utakmica je otvorena baš kao što je uvodno i najavljeno uz agresivnu i pokretljivu obranu koja je rezultirala lakim pogocima iz kontri i polukontri pa je nakon dvije minute susreta Podravka vodila 0:3. Povećavale su naše cure i u nastavku susreta svoju prednost, a nakon nešto više od 20 minuta utakmice su bile u uvjerljivom plusu, rezultat je bio 4:14. Prvo poluvrijeme naša ekipa mirno privodi kraju te na odmor odlaze s rezultatom 5:17.

Pozdrav ekipa na početku susreta//foto: Ivan Brkić

U drugom poluvremenu koprivničke rukometašice i dalje dominantne i čvrste u obrani i efikasne u napadu nastavljaju povećavati svoju prednost. Ipak podižu i Zrinskice tempo pa su u 12 minuta drugog dijela dale jednak broj pogodaka kao i u cijelom prvom poluvremenu. Zadnjih petnaest minuta susreta u potpunosti je dominirala Podravka kako u obrani tako i u napadu i ovaj susret završavaju uz uvjerljivu prednost i rezultat 15:36. Danas su u redovima Podravke najviše pogodaka zabile Andrea Šimara, ukupno 6, a slijede ju Katja Vuković i Tina Barišić svaka s po pet pogodaka. Vratarke su danas zajedno upisale 13 obrana.

Trener Željko Babić je nakon utakmice pohvalio pristup svojih igračica te najavio sličan performans i u susretima sa Splitom i Dalamatinkom koji za vikend slijede u Koprivnici.

Trener Babić daje smjernici ekipi//foto: Ivan Brkić

Ja bi pohvalio moje igračice, imali smo fantastičan pristup i igrali smo jako čvrsto u obrani. Iz te obrane smo stvarali lagane šanse i davali lake golove. Imali smo i dobru disciplinu u napadu. Rekao bi očekivano, jer smo se dobro pripremili i trudimo se da nikad nikog ne podcijenimo – rekao je trener Željko Babić i najavio kako za vikend u Koprivnici slijede još dva izazova u prvenstvu i to zaostalo kolo s Dalmatinkom te redovno sa Splitom 2010 i iako se radi o jakom tempu želja je da se obje utakmice pobijede i da pristup u obje utakmice bude jednak današnjem ako ne i bolji.

Nakon utakmice je izjavu dala naša mlada krilna igračica Lana Strugar.

Čestitala bi curama na pobjedi, mislim da smo uz veliku želju ostvarile sve što nam je trener zadao. Bilo je grešaka, ali ispravit ćemo ih u sljedećoj utakmici no uz čvrstu obranu ostvarile smo puno lakih golova iz polukontre i kontre – rekla je Lana Strugar nakon današnje utakmice.

Zrinski Čakovec: Kozjak (6), Strbad; Car, Balent 2, Balaško 2, Pratljačić, Milošević 3, Janković, Balović, Posavac 2, Krizmanić 4, Blaguš 2

Podravka Vegeta: Tucaković (7), Bešen (6;) Zadravec 2, Vuković 5, Stelmakh 2, Popović 2, Strugar, L. Kalaus 1, Šenvald 1, D. Kalaus 3, Mrđen 2, Vuljak 3, Barišić 5(2), Šimara 6, Pandža 4. Trener: Željko Babić

Foto: Ivan Brkić