Najmlađe rukometašice RK Podravke su jučer bile na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u mini rukometu koje je održano u Karlovcu i gdje je Podravka 1 osvojila treće mjesto. Sudjelovale su dvije ekipe Podravka 1 i Podravka 2. Podravku 1 je vodila trenerica Marija Mišković, a Podravku 2 Dragica Džono. Bio je to uzbudljiv i predivan dan za Podravkine djevojčice jer su se obje ekipe plasirale u veliko finale. Djevojčice iz Podravke 1 bile su u grupnoj fazi 1., a Podravka 2 je u grupi ostvarila 2. mjesto. Prve dvije ekipe iz svake grupe plasirale su se u veliko finale.

Ekipa Podravka 2 je u eliminacijskoj fazi ispala u šesnaestini finala no pokazale su odličnu igru, hrabar i ozbiljan pristup i borile su se s protivnicama.

Svečanost proglašenja i dodjela medalja

Podravka 1 je u eliminacijskoj fazi izbacila tri ekipe i tako osigurale polufinale gdje su se susrele s ekipom RK Pećine iz Rijeke te je to bila najuzbudljivija utakmica koja je završila 14:14 te se igrala na penale, a nakon tri izjednačena kruga penala, rezultat je bio izjednačen pa se igralo sedmerac za sedmerac i igračice iz ekipe Podravke i protivničke ekipe su sigurno šutirale još sedam sedmeraca, ali na kraju je sreća ipak prevagnula u korist djevojčica iz RK Pećina. Mlade Podravkašice su ostale u igri za treće mjesto te su se u toj utakmici susrele s Rukometnim klubom Ogulin, gdje su digle glavu gore te su pokazale spretniju te taktički i tehnički kvalitetniju igru i s lakoćom osvojile treće mjesto. Sve su djevojčice na ovom prvenstvu imale priliku sudjelovati i dobile su svoju minutažu. Iva Kljaić je proglašena najboljom igračicom turnira, a Lucija Šomoci je odabrana u najbolju petorku prvenstva u Karlovcu.

Trenerica Marija Mišković (sredina) i najbolja igračica turnira Iva Kljaić (s lijeva) te Lucija Šomoci ( najbolja petorka turnira).

Zadovoljna sam s našim djevojčicama, presretna sam i zahvaljujem se domaćinu na sjajnoj organizaciji, ali i mojoj pomoći na ovom prvenstvu, trenerici Dragici Džono. Veseli činjenica da su naše djevojčice pohvaljene zbog brzine i igre koju su pokazivale tijekom prvenstva i ovo je samo poticaj da radimo još bolje i kvalitetnije – rekla je trenerica Marija Mišković.

Djevojčice su treće u Hrvatskoj od ukupno 40 ekipa koje su se natjecale što je uistinu velik rezultat za ovaj uzrast.Čestitke djevojčicama i trenerici Mariji Mišković, ali i pojedinkama Ivi Kljaić i Luciji Šomoci.