Nakon posljednjih odigranih kvalifikacijskih utakmica ovog vikenda poznate su sve ekipe koje su osigurale grupnu fazu EHF Europske lige za žene. Četiri izravno plasirane ekipe dobile su društvo od čak 12 ekipa koje su svoje mjesto osigurale kroz drugo i treće ili samo treće pretkolo kvalifikacija za Europsku ligu, a EHF je objavio i četiri pota u koje je raspoređeno ovih 16 ekipa.

Ždrijeb grupne faze održat će se u Beču u četvrtak 15. prosinca u 11:00 sati i prenosit će se uživo na YouTubeu.

Mađarska se može pohvaliti s ukupno četiri predstavnika u grupnoj fazi, a potom ih slijede Francuska i Norveška s po tri. Danska i Njemačka imaju po dva predstavnika i to Borussiu Dortmund i Thuringer HC, obje ekipe s kojima se Podravka susretala u europskim ogledima. Hrvatskua i Rumunjska imaju po jednog predstavnika.

Pot 1 čine četiri ekipe koje su imale izravan plasman u grupnu fazu i to danski Ikast Handbold, francuski Paris 92, mađarski DVSC Schaeffler i Molde Elite iz Norveške.

Na ždrijeb će se primjenjivati već uhodano pravilo da dva predstavnika iz iste zemlje ne mogu završiti u istoj skupini te će se sukladno tome prilagoditi i izvlačenje.

Prvi krug je na rasporedu 7./8. siječnja, a grupna faza zaključit će se 19. veljače. Po dvije najbolje ekipe iz svake skupine plasirat će se u četvrtfinale.

Evo i potova:

Pot 1

Ikast Handbold (DEN)
Paris 92 (FRA)
DVSC Schaeffler (HUN)
Molde Elite (NOR)

Pot 2

Nykøbing Falster Håndbold (DEN)
ES Besancon Feminin (FRA)
Motherson Mosonmagyarovari KC (HUN)
Praktiker-Vác (HUN)

Pot 3

Neptunes de Nantes (FRA)
BV Borussia 09 Dortmund (GER)
Sola HK (NOR)
SCM Ramnicu Valcea (ROU)

Pot 4

HC Podravka Vegeta (CRO)
Thüringer HC (GER)
Siófok KC (HUN)
Fana (NOR)