Goran MrđenIzbornik Goran Mrđen objavio popis reprezentativki za pripreme i kvalifikacijske utakmice za plasman na Svjetsko prvenstvo 2017. u Njemačkoj. Hrvatska ženska seniorska rukometna reprezentacija okupit će se 5. lipnja u Zagrebu od kuda će krenuti u Osijeka gdje će trenirati i pripremati se za kvalifikacijske utakmice sa Slovenijo, za plasman na Svjetsko prvenstvo 2017. u Njemačkoj, a na okupu će biti do 19. lipnja.

Prva kvalifikacijska utakmica igcra se 10. lipnja u dvorani Gradski vrt u Osijeku, s početkom u 18 sati, dok je uzvrat 15. lipnja u Celju, također s početkom u 18 sati.

U sklopu priprema Hrvatska će odigrati i prijateljsku utakmicu 7. lipnja u Osijeku s reprezentacijom Švedske, s početkom u 19 sati. Pripreme i kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2017. hrvatske rukometašice zaključit će prijateljskom utakmicom protiv Srbije, 16. lipnja, u Virovitici u sklopu obilježavanja 60. obljetnice Svjetskog prvenstva za žene kojemu je Virovitica 1957. bila jedan od domaćina.

Izbornik Goran Mrđen na ovu akciju pozvao je 20 igračica: Ivana Kapitanović, Nikolina Zadravec, Ana Debelić, Dora Krsnik, Marijeta Vidak, Selena Milošević (sve Podravka Vegeta), Tea Pijević, Stela Posavec, Larissa Kalaus, Marina Glavan, Dora Kalaus (sve Lokomotiva), Gabrijela Bešen (Sesvete Agroproteinka), Paula Posavec (Zrinski), Kristina Plahinek (Zamet), Aneta Benko (Krim Mercator), Katarina Ježić (Siofok), Ines Domjan (Koka), Maja Kožnjak (Eskisehir Hentbol), Ćamila Mićijević (Dunaújvaros) i Žana Marić (Metraco Zaglebie Lubin)

Pričuvne igračice: Ekatarina Nemaškalo i Ivana Dežić (obje Podravka Vegeta), Mara Budić (Dugo Selo 55), Magdalena Ećimović (Split 2010), Lea Vukojević (Mosonmagyarovar), Josipa-Paula Jerčinović (Zamet), Sara Šenvald (Lokomotiva) i Ivana Dragišić (Koka).

Stručno vodstvo: izbornik Goran Mrđen, trener Nikola Škorić, trener vratarki Nenad Rogulj, kondicijski trener Alen Marošević, fizioterapeutkinja Vesna Hodić, fizioterapeut Goran Krušelj, tehnička direktorica reprezentacije Ljerka Vresk.