Naše djevojke su već uhvatile odličan ritam u reprezentaciji, okupile se, trenirale u Poreču, otputovale u Laško gdje su odigrale dvije pripremne utakmice i dva puta pobijedile reprezentaciju Slovenije 27:24 i 23:22. Sada su ponovno u bazi u Poreču gdje nastavljaju pripreme za još jedan veliki izazov. Bliži im se Europsko prvenstvo, prilično jaka skupina, ali isto tako imaju jako dobre izglede da se nametnu i pokažu svu svoju snagu. S posljednjeg su prvenstva donijele broncu, a kako će sada izgledati njihov put imat ćemo prilike pratiti uskoro. Kao što smo već prethodno izvijestili puno je naših djevojaka na okupljanju i to Andrea Šimara, Larissa Kalaus, Sara Šenvald, Lucija Bešen, Tina Barišić, Dora Kalaus i Nikolina Zadravec. Naša je Nikolina podijelila trenutne dojmove, ali i želje za predstojeće Europsko prvenstvo.

Larissa Kalaus i Nikolina Zadravec

“Sretne smo što smo se ponovo okupile i uvijek je lijepo kad krenu pripreme s reprezentacijom. Naporno treniramo i pripremamo se za ono što nas očekuje, a to je Europsko prvenstvo u Sloveniji koje kreće u petak.

Kod samih priprema smo se najviše bazirali na obrani, koja je glavni adut u našoj igri. Isto tako radili smo i na tehničko-taktičkim elementima. Iza nas su i dvije pripremne utakmice s reprezentacijom Slovenije u kojima smo ostvarile dvije pobjede što je svakako zadovoljavajuće. Bilo je dobrih stvari, a isto tako i nekih grešaka. U preostalim danima na nama je da neke stvari popravimo i poboljšamo.
Čeka nas jedna teška skupina. Idemo utakmicu po utakmicu, a cilj je prolazak u drugi krug natjecanja uz želju da i prenesemo bodove u drugi krug. Borit ćemo se svaku utakmicu, ostaviti srce na terenu i vjerujem u prolazak skupine.
Željela bih pozvati ljude da nas dođu bodriti i navijati za nas jer sigurno bi nam puno značilo i bio bi nam to dodatan vjetar u leđa.”

Razveselile su nas i fotografije koje su nam naše cure poslale, a isto tako i jedna koju smo preuzeli sa stranice HRS-a, a koja nam je potvrdila kako su se curke zasluženo pogostile tortama jer su danas proslavljena čak dva rođendana. Curkama još jednom čestitamo i navijamo za sve vas.

Tena i Tina u slavljeničkom raspoloženju