Rukometašice i stručni stožer Podravka Vegete jučer navečer stigli su u Rumunjsku. Smjestili su se u gradu Sibiu koji je petnaestak minuta vožnje udaljen od Cisnadie u kojoj Podravku očekuje utakmica 5. kola EHF Kupa protiv ekipe Magure. Put iz Koprivnice trajao je petnaestak sati, a ekipa i stožer predah su uzeli u mađarskom Szegedu gdje im se na ručku pridružio srebrni hrvatski reprezentativac Luka Stepančić.

Danas ujutro Podravka Vegeta odradila je trening u dvorani Polyvalent Hall Magura Cisnadie u kojoj se sutra i igra utakmica. Trening je prošao u dobrom raspoloženju te su ekipa i stožer dobili priliku za posljednja “uštimavanja” prije sutrašnjeg susreta. Trener Zlatko Saračević uoči utakmice je izjavio:

Idemo dalje u EHF Kupu. Igramo protiv ekipe koju smo dobili kod kuće, a koja nema bodova u našoj skupini te je samim time ispala iz daljnjeg natjecanja. No, ima problema na koje moramo paziti. Putovali smo petnaest sati, a sama utakmica igra se u terminu na koji mi nismo navikli. Isto tako igramo s ekipom koja je puno hrabrija, agresivnija i motiviranija kada igra na domaćem terenu. Mi jesmo favoriti u toj utakmici, ali to tek treba pokazati na terenu.

Trener je još jednom istaknuo kako je atmosfera u ekipi dobra. Cure dobro igraju i imaju razloga za samopouzdanje. Također istaknuo je kako nema nikakvih kalkulacija bitno je da se igra svaku utakmicu maksimalno te da se skupljaju bodovi.

Ja mislim da ova ekipa ima pravo vjerovati u sebe jer imamo argumente kojima to možemo opravdati. Cure se bore na terenu i igraju kvalitetno, a ja nemam nikakvih zamjerki. Igramo u suludom ritmu, odmaramo se u autobusu, ali to je to. Idemo dalje i nema plakanja, rastemo kao ekipa i moramo tako nastaviti – rekao je trener Saračević.

Podravka i Magura susrele su se u 1. kolu EHF Kupa u Koprivnici kada su naše rukometašice slavile s rezultatom 38:26. Magura u prvih 4 kola nije uspjela sakupiti niti boda. Rumunjke su se u EHF Kupu natjecale i prošle sezone kada u šest kola nisu upisale niti jednu pobjedu te nisu izborile plasman u četvrtinu finala. Magura kao klub postoji samo šest godina, a u kratkoj povijesti nemaju većih europskih uspjeha, a u rumunjskom Prvenstvu prošle sezone zauzeli su treće mjesto.

Nakon odrađenog jutarnjeg treninga rukometašice i stožer prošetali su Sibiom, a navečer ih čeka video analiza te odmor uoči sutrašnje utakmice.

Sutrašnju utakmicu možete pratiti u izravnom prijenosu na ehfTV.com, a snimku možete pogledati na HRT 2 s početkom u 11:35 sati.

Pratite nas i na društvenim mrežama (klik na ikonu za link):