Nakon pobjede u derbiju na domaćem terenu, rukometašice Podravke Vegete će na jedno od udaljenijih gostovanja, put Splita gdje ih dočekuje ŽARK Split u 23. kolu 1.HRL za žene. Utakmica je na rasporedu u nedjelju 30. travnja s početkom u 17.45 sati u Maloj dvorani Športskog centra Gripe.

Nakon važne pobjede pred našom publikom u prošlom kolu, okrećemo se novim izazovima. Prva je na redu utakmica u Splitu protiv mlade ekipe kojoj se nedavno priključila i Kristina Elez, koja im pomaže u toj borbi za opstanak. U prošlom kolu su došli do izuzetno važna dva boda u utakmici protiv Koke. Mi ćemo kao i u svim utakmicama težiti tome da od samog početka nametnemo naš stil igre, jedan brzi ritam kojim želimo doći do nova dva boda i nastaviti ovaj pobjednički niz – rekao je trener Antonio Pranjić. 

U ovoj utakmici trener neće moći računati na Emu Guskić zbog ozljede koju je dobila u utakmici protiv Lokomotive.

U nedjelju nas očekuje utakmica sa Splitom. Nakon teške i uspješne utakmice s Lokomotivom odmorile smo se i spremne smo odigrati jednu pravu utakmicu s čvrstom obranom i što više lakih pogodaka – rekla je Lea Franušić uoči nedjeljnog ogleda.