Prvih pedeset dana nove sezone je iza nas, ali u ovom tjednu se zaključuje pripremno razdoblje i kreću prve službene utakmice s obzirom da je u nedjelju na rasporedu prvo gostujuće kolo 1.HRL za žene. Podravka Vegeta će gostovati u Dugom Selu, a utakmica je na rasporedu u nedjelju 11. rujna s početkom u 18.30 sati u GSD Dugo Selo. Utakmicu će suditi sudački par Feletar-Rendulić dok će delegat HRS-a biti Ivica Šiško.

Prvenstvo je jedan tjedan ranije nego što je definirano kalendarom nove sezone, zbog obaveza u Europi, započela zagrebačka Lokomotiva koja je odigrala svoju prvu utakmicu sa Splitom te upisala prve bodove. Podravka Vegeta već za vikend kreće u svoju natjecateljsku sezonu koju će otvoriti u gostima gdje iščekuju i prve bodove.

Podsjetimo da su pripreme bile iznimno zahtjevne i da su rukometašice Podravke odigrale niz međunarodnih utakmica, a kao uvertira sezoni bila je i pobjeda protiv Lokomotive na domaćem terenu. Osvojile su rukometašice Podravke i drugo mjesto na pripremnom turniru u mađarskom Mosonmagyarovariju te u Koprivnici na tradicionalnom Memorijalnom turniru Josip Samaržija-Bepo, a tu su i dvije pojedinačne nagrade za najbolju igračicu turnira od kojih je jedna otišla Andrei Šimari na turniru u Mosonmagyarovariju i jedna Tini Barišić u Koprivnici. Ekipa je mlada, puna potencijala, iznimno disciplinirana te svo ovo vrijeme intenzivno i svakodnevno radi. Djevojke su uspješno odgovarale na sve tehničko-taktičke zahtjeve te postavljene trenažne zadatke. Početak prvenstva je iščekivanje kako za igračice tako i za stožer, ali i publiku koja se po posjećenosti koju smo imali prilike zabilježiti na Memorijalnom turniru, zaželjela užarene rukometne atmosfere u dvorani. Uoči početka prvenstva razgovarali smo s trenerom Željkom Babićem te s jednom od kapetanica, Larissom Kalaus o izazovima koji slijede.

Trener Željko Babić//foto: Ivan Brkić

Zadovoljni smo kako su završile pripreme i s velikim veseljem očekujemo početak prvenstva. Naš prvi protivnik, ekipa Dugog Sela je jako zanimljiva i bazira svoju igru na brzom rukometu, odnosno na kontri i polukontri. Mi ćemo biti spremni za sve izazove koje će donijeti prvo kolo kao i one ostale u novoj prvenstvenoj sezoni. Naš osnovni i glavni cilj je vratiti titulu u Koprivnicu i svi zajedno radimo i radit ćemo jako i puno da to i ostvarimo. To je dug i kontinuirani proces, ali ja vjerujem duboko da imamo odličnu atmosferu i rad u klubu i da ćemo sve to uspjeti pokazati kroz prvenstvene izazove koji slijede – rekao je trener Željko Babić. 

Larissa Kalaus u utakmici s Budućnosti//foto: Ivan Brkić

O atmosferi i očekivanjima za novu sezonu nekoliko je riječi rekla i kapetanica Larissa Kalaus.

Nakon 2 mjeseca napornog treniranja i pripreme u nedjelju nas očekuje početak domaćeg prvenstva kojem se sve veselimo. S obzirom na velik broj prijateljskih utakmica koje smo odigrale, ekipa je uigrana i spremna za prvo kolo u kojem nas očekuje uvijek borbeno gostovanje u Dugom Selu. Dugo Selo je ekipa koja već godinama igra na visokoj razini, s nekolicinom vrlo iskusnih igračica, počevši od golmanice Mare Budić, vrlo brze Josipe Bebek koja je i bila najbolji strijelac lige već nekoliko puta, Bernarda Čalušić, Petre Dičak i ostalih. Naš je cilj pokazati sve ono što smo trenirale i radile s trenerom Babićem, a to je fokus na kvalitetnu i agresivnu obranu te primanje što manjeg broja golova – rekla je Larissa Kalaus. 

Kao informaciju ćemo dodati i da će Podravka Vegeta već sljedećeg vikenda točnije 17. rujna u Koprivnici igrati svoj drugi prvenstveni susret no to će biti prvi na domaćem terenu, o terminu ćemo obavijestiti nakon što on bude potvrđen.