Rukometašice Podravke Vegete nastavile su u pripremnom ritmu te su danas u jutarnjim satima krenule put Ljubljane gdje ih je dočekao Krim Mercator. Ekipa je to s kojom smo se u ovoj sezoni susreli već nekoliko puta i koja nastavlja sa svojim izazovima u Ligi prvakinja jednako kao što se podravkašice pripremaju za nadolazeće 3. pretkolo kvalifikacija koje je na rasporedu 4. prosinca u Lubinu. Za ova dva kluba su ovakve utakmice s jačim intenzitetom izuzetno važne. Iako je ekipa Krima na poluvrijeme otišla s tri pogotka prednosti i rezultatom 17:14, tu je prednost domaća ekipa ostvarila u posljednjim minutama prvog dijela jer je borba tijekom poluvremena bila ravnopravna.

U drugom poluvremenu rukometašice Podravke Vegete su podigle intenzitet i pokretljivost u obrani te se u prvih desetak minuta drugog dijela prednost s poluvremena domaće ekipe istopila, a nakon toga odlaze podravkašice do +3. Do 50. minute vodila se i dalje čvrsta borba za svaku loptu i svaki pogodak, a nakon toga uslijedile su tehničke pogreške na obje strane. Domaća ekipa je u današnjem susretu ipak  malo bolje iskoristila svoje prilike i i izdržala ritam do kraja te na kraju slavila 31:27.

Trener Željko Babić danas je dao priliku svim igračicama iz zapisnika te su kako obrambeno tako i napadački opravdale ukazano povjerenje.

Danas su najviše pogodaka u redovima Podravke Vegete ostvarile Guskić i Barišić, svaka po šest, a pridružila im se i Šimara s pet postignutih pogodaka. U redovima domaće ekipe najviše su poentirale Stanko i Dimitrieva svaka po pet pogodaka.

Podravka Vegeta: Tucaković (1), Bešen(4+1);Zadravec 2, Turk 1, Vuković 1, Stelmakh 2, Popović, Guskić 6, Kalaus L. 3, Šenvald,Kalaus D. 1, Mrđen, Barišić 6, Šimara 5. Trener:Željko Babić

Krim Mercator: Risović, Arenhart:Radosavljević 3, Stanko 5, Abina 1, Žabjek, Dimitrieva 5, Klemenčić 1, Miklić, Ljepoja 4, Varagić 4, Lazović, Kovarova 2, Rosiak 4, Marković 1, Svetik 1. Trener: Dragan Adžić.

Sedmerci: Krim Mercator 4/5 Podravka Vegeta 7/7

Foto: Ivan Brkić