Rukometašice Podravka Vegete su na gostovanju u Varaždinu odigrale utakmicu 21. kola 1.HRL za žene i upisale pobjedu rezultatom 16:41, poluvrijeme 5:16 te zasluženo iz Varaždina u Koprivnicu ponijele nova dva boda.

Nakon dvotjedne stanke krenule su obaveze za koprivničke rukometašice u domaćem prvenstvu, a prvi test došao je odmah nakon ponovnog okupljanja ekipe. Cilj je bio nastaviti pozitivan niz koji je prethodio razdoblju reprezentacije i cilj je i ispunjen. Iako je Koka povela 1:0 na početku, brzo je to Podravka preokrenula i bilo je 1:4 nakon prvih sedam minuta igre. Do 12. minute su se još malo odvojile podravkašice, bilo je 3:7, a punih je 11 minuta domaća ekipa bila bez pogotka. Nakon 25 minuta igre naša je ekipa već imala uvjerljivih +10, bilo je 4:14. Do poluvremena su naše igračice osigurale lijepu prednost od +11, bilo je 5:16 na poluvremenu.

U drugom poluvremenu rukometašice Podravke Vegete su nastavile u odličnom ritmu i povećavale rezultatsku prednost. Nisu podravkašice unatoč rotacijama ubacile u nižu brzinu ni u nastavku. Trener Antonio Pranjić je rotirao cijelu utakmicu i bez obzira na to odlično su koprivničke rukometašice zaključile i ovu utakmicu. Najviše su u redovima Podravka Vegete zabile Zadravec i Šimara svaka po sedam pogodaka. Ovaj je nastavak prvenstva, možemo reći, zaključen s još jednom velikom pobjedom, a sljedeći je izazov na rasporedu u nedjelju 23. travnja u Koprivnici kada Podravka Vegeta ugošćuje ekipu Lokomotive na domaćem terenu. Utakmica je na rasporedu u 17.00 sati, a prijenos će biti na Sportskoj televiziji.

Nakon utakmice svoje su izjave dali trener Antonio Pranjić i igračica Nikolina Zadravec.

Vratile smo se prvenstvenim obavezama. Iz dobre i agresivne obrane povukle smo puno polukontri i kontri i postigle lake golove. Zaslužena dva boda, a sada se okrećemo onome što nas čeka za vikend, a to je Lokomotiva na domaćem terenu gdje idemo 100% i želja je naravno doći do pobjede – rekla je Nikolina Zadravec.

Čestitam curama na novoj pobjedi. Jučer smo se skupili nakon reprezentativne stanke i odradili prvi zajednički trening, na današnjoj utakmici je bio zadatak nametnuti svoj tempo od prvih minuta i uzeti dva boda te se vratiti u Koprivnicu bez ozljeda što smo i uspješno odradili. Sada nam slijedi priprema za derbi s Lokomotivom koji nas očekuje sljedeće nedjelje – rekao je trener Antonio Pranjić.

Dodajmo i kako danas nije zaigrala Tina Barišić zbog ozljede.

Koka:Šopar(8), Potočanjak;(1); Perić 6,Krajpl 1,Markulinčić, Rogina 2, Košćak, Mrazović, Strahija 2, Strugar 1, Ivančić 1, Topolovec, Gugić, Golub 3. Trener: Vladimir Canjuga

Podravka Vegeta: Tucaković(5), Bešen(7);Zadravec 7, Turk 4, Vuković 2, Stelmakh 1, Popović, Guskić 4, Franušić 1, Kalaus L. 3, Šenvald 5, Kalaus D. 2, Mrđen 2, Vuljak 1, Šimara 7, Pandža 2. Trener:Antonio Pranjić

Isključenja: Koka 10min(Krajpl, Rogina 2+2, Strahija, Golub) Podravka Vegeta 8min(Vuković, Popović, Kalaus L., Šenvald)

Foto: Ivan Brkić